Regija

Duško Todorović ima novi meč u UFC-u! Čeka ga neporaženi borac koji je sve pobjede ostvario prekidom

Duško Todorović

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Todorović je imao problema s oba koljena, ali čini se kako je sada spreman vratiti se borbama

Ponajbolji srpski MMA borac, Duško Todorović (12-4), sanirao je ozbiljnu ozljedu lijevog koljena i sada je spreman ponovno ući u UFC kavez.

Trebao se vratiti u borbu ranije ove godine, 23. ožujka na UFC Fight Night 240 eventu protiv Edmena Shahbazyana, ali ozljeda prednjeg križnog ligamenta ga je spriječila. Radilo se o gotovo pa potpunoj rupturi ligamenta.

‘‘Ligament se drži na 2 mm. Zasad sam na terapijama još nekoliko tjedana, a zatim radim kontrolni MR (magnetska rezonanca) gdje ćemo utvrditi kako zarasta ozljeda i je li potrebna operacija. Osobno sam optimističan da ću proći bez operacije. Nemam nikakve nestabilnosti u koljenu ili problema prilikom hodanja.‘‘, pojasnio je Todorović u veljači.

Todorović je u sedam nastupa za UFC upisao tri pobjede. Posljednji puta je u kavezu bio 18. ožujka 2023. godine protiv Christiana Leroya Duncana kada je izgubio zbog nesretne ozljede desnog koljena nakon manje od dvije minute borbe.

30-godišnji srpski borac je na svojem Instagram profilu objavio kako se napokon vraća u akciju ove jeseni, 9. studenog u Las Vegasu, u UFC Apexu. Protivnik će mu biti američki predstavnik, Mansur Abdul-Malik (6-0), neporaženi UFC debitant koji je sve svoje pobjede ostvario prekidom. Abdul-Malik je zaradio UFC ugovor nokaut pobjedom na Dana White‘s Contender Seriesu prije devet dana (13. kolovoza).

Borba će se održati u srednjoj kategoriji i nadamo se još jednoj Duškovoj pobjedi. Posljednji puta je slavio protiv Jordana Wrighta kojeg je nokautirao u drugoj rundi na UFC Fight Night 212 eventu u listopadu 2022. godine.

Sretno, Duško!

Linker
22. kolovoz 2024 20:33