UFC

Zašto je Duško Todorović otkazao povratnički meč? Saznali smo razlog, radi se o novoj teškoj ozljedi

Duško Todorović

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
29-godišnji borac UFC-ove srednje kategorije ponovno će morati prolaziti dugotrajan proces rehabilitacije

Ranije danas pisali smo vam o Dušku Todoroviću i otkazivanju njegovog sljedećeg nastupa. Ponajbolji srpski MMA borac trebao se vratiti u kavez 23. ožujka (treći mjesec) na UFC Fight Night 240 eventu, ali od toga neće biti ništa.

Naime, društvenim mrežama jutros je kružila vijest o Duškovom otkazivanju meča protiv Edmena Shahbazyana, a Fight Site je ubrzo doznao koji razlozi stoje iza takve odluke. Nadali smo se da u pitanju nije nekakva teža ozljeda, ali vijesti nažalost nisu dobre.

Duško Todorović pretrpio je novu ozljedu koljena i to poprilično tešku. Srpskom borcu nastradao je prednji križni ligament, a kako doznajemo radi se o gotovo pa potpunoj rupturi ligamenta.

‘‘Ligament se drži na 2 mm. Zasad sam na terapijama još nekoliko tjedana, a zatim radim kontrolni MR (magnetska rezonanca) gdje ćemo utvrditi kako zarasta ozljeda i je li potrebna operacija. Osobno sam optimističan da ću proći bez operacije. Nemam nikakve nestabilnosti u koljenu ili problema prilikom hodanja.‘‘, otkriva Todorović.

Ozljeda se dogodila prilikom treninga, ali ovaj put nije nastradalo desno koljeno koje je Todorović ozlijedio prošle godine. Duško je u trećem mjesecu prošle godine izgubio borbu protiv Christiana Leroyja Duncana, a ozljeda koljena kumovala je porazu u tom meču. Todorovića je tada ‘‘izdalo‘‘ koljeno desne noge, uslijedio je dug oporavak i Duško se uskoro trebao vratiti u kavez.

Međutim, sada je došlo do problema s koljenom lijeve noge i Todorovića čeka nova rehabilitacija i proces koji niti jednom sportašu nije drag. Vjerovat ćemo ipak kako 29-godišnji Todorović ima snagu i volju za još jednim uspješnim oporavkom te ćemo željno iščekivati njegov povratnički nastup.

Dušku želimo da sve prođe u najboljem redu i da ga što prije gledamo unutar UFC-ovog kaveza.

Linker
24. travanj 2024 10:25