UFC

Zasad ništa od povratka Duška Todorovića: Srpski borac otkazao je meč protiv Edmena Shahbazyana

Duško Todorović

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
29-godišnji srpski borac srednje kategorije trebao se vratiti nakon teške ozljede koljena

Nažalost, povratak Duška Todorovića u UFC-ov kavez nećemo gledati 23. ožujka (treći mjesec) kako je prvobitno planirano. Ponajbolji srpski MMA borac trebao je nastupiti na UFC Fight Night 240 eventu u Apexu, ali nekoliko različitih izvora potvrđuju kako je Todorović otkazao svoj nastup.

Duško se trebao boriti protiv Edmena Shahbazyana, nekoć velikog talenta UFC-ove srednje kategorije, ali borca koji je poražen u četiri od posljednjih pet nastupa. Iako je u lošem nizu, Shahbazyan je kvalitetno i renomirano ime, a Todoroviću bi pobjeda nad takvim borcem itekako značila.

Razlozi otkazivanja meča zasad nisu poznati, ali može se pretpostaviti da se radi o ozljedi. Ukoliko je pretpostavka istinita, nadamo se da se radi o ozljedi lakše prirode i da Todorović nije obnovio ozljedu koljena koja ga je na dulje vrijeme udaljila od kaveza.

Podsjećamo, srpski borac nastupio je u trećem mjesecu prošle godine na UFC-ovom eventu u Londonu. Christian Leroy Duncan porazio ga je u prvoj rundi, ali do pobjede je došao nakon što je Todorovića ‘‘izdalo‘‘ koljeno tijekom samog meča.

Uslijedio je dug i mukotrpan proces oporavka, a Todorović se u kavez trebao vratiti godinu dana nakon teške ozljede. Nažalost, Duško će morati pričekati još neko vrijeme, kao i svi mi koji željno iščekujemo njegov povratak.

Kad je u pitanju Edmen Shahbazyan, američki borac armenskih korijena neće ostati bez nastupa. AJ Dobson (7-2-0, 1-2 UFC) pristao je uskočiti kao zamjena, a s obzirom da nas od tog eventa dijeli više od mjesec dana, Dobson se može adekvatno pripremiti za meč protiv Shahbazyana.

Dobson je posljednji nastup odradio u 12. mjesecu prošle godine i jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Tafona Nchukwija. Prije toga gubio je od Jacoba Malkouna i Armena Petrosyana, a obojica su ga porazili jednoglasnim odlukama sudaca.

Linker
22. travanj 2024 12:02