Regija

Dva koraka od ogromne zarade: Saznajte koliko će Bojan Veličković zaraditi ako uđe u finale turnira

Bojan Veličković

 Screenshot (youtube, Oktagon)
Iskusni srpski borac mogao bi dobro naplatiti svoje vrhunske nastupe u sklopu Oktagonovog turnira

Krajem prošle kalendarske godine Oktagon nas je razveselio informacijom da pokreću turnir 16-orice, a turnir je trebao biti sačinjen od 16 najboljih europskih velteraša. Osam Oktagonovih boraca trebalo se naći u turniru, a organizacija je planirala pronaći još 8 europskih boraca izvan Oktagona koji bi se pridružili turniru.

Nažalost, neki borci poput Kaika Brita, Patrika Kincla i Johna Hathawayja odbili su/otkazali su svoje nastupe na turniru, pa smo samim time dobili i nešto slabiji turnir od očekivanog. Neovisno o tome, turnir s velikim zanimanjem pratimo zato što je srpski borac Bojan Veličković jedan od favorita za osvajanje turnira.

‘‘Serbian Steel‘‘ ili kako ga unutar Oktagona nazivaju, ‘‘Prometej‘‘, dogurao je do polufinala takozvanog Tipsport Gamechanger turnira. Veličkovića večeras čeka polufinalni obračun s Davidom Kozmom, a više o tom meču pisali smo vam ranije danas. (LINK za taj članak).

Ovdje se nećemo osvrtati toliko na sam meč, koliko na potencijalnu zaradu Bojana Veličkovića. Tipsport Gamechanger najavljen je kao milijunski turnir, ali mnogi su u startu krivo shvatili o čemu se radi. Ne, pobjednik ovog turnira neće dobiti milijun eura za pobjedu u finalu. Radi se o ukupnom nagradnom fondu koji će biti raspodijeljen sudionicima turnira.

Borci koji su poraženi u osmini finala, odnosno u prvoj rundi, dobili su 15 tisuća eura turnirskog nagradnog fonda (svaki od njih osam dobio je 15 tisuća eura). Poraženi četvrtfinalisti dobili su svaki po 40 tisuća eura, a ukoliko Veličković danas izgubi u polufinalu, pripast će mu 80 tisuća eura iz nagradnog fonda.

Uspije li Bojan poraziti Kozmu, imat će zagarantiranih 130 tisuća eura ulaskom u finale. Naime, poraženi finalist uprihodit će 130 tisuća eura iz turnirskog fonda, a osvajač turnira dobit će 300 tisuća eura. Ostatak fonda podijelit će se borcima koji su nastupali u statusu rezervnih boraca.

image

Pravila Oktagonovog Gamechanger turnira

Oktagon Mma

Poprilično je jasno da borci dobivaju i svoje redovne honorare nakon svakog nastupa, ali informacije o Veličkovićevom honoraru unutar Oktagona nisu javno poznate. U svakom slučaju, Bojanu se pruža prilika za jako dobar novac. Veličković je uoči početka turnira istaknuo kako se nada glavnoj nagradi, jer iznos od 300 tisuća eura dobro mi došao za otvaranje vlastite dvorane. Od srca mu želimo da osvoji turnir, a večeras oko 22:00h možete očekivati meč Bojana Veličkovića i Davida Kozme.

Sretno, Bojane!

Linker
11. travanj 2024 03:55