Regija

(VIDEO) Bojan Veličković spreman za jedan od najvažnijih mečeva u karijeri; Vaganje je uspješno odradio

Bojan Veličković (lijevo) i David Kozma (desno)

 Screenshot (youtube, Oktagon)
Iskusni srpski borac na korak je od ulaska u finale Oktanovog velikog turnira

Jedan od najvažnijih mečeva u dosadašnjoj karijeri sutra čeka Bojana Veličkovića (23-12-2), ponajboljeg srpskog MMA borca. Nekadašnji UFC-ov i PFL-ov borac 2021. godine završio je u češko-slovačkoj organizaciji Oktagon, a moglo bi se reći da se i skrasio unutar te organizacije.

Veličković je jedan od najboljih Oktagonovih velteraša, a krajem 2021. godine borio se i za titulu prvaka u velter kategoriji. Nažalost, nokautom u četvrtoj rundi tada ga je porazio David Kozma, a Bojan će sutra imati priliku za osvetu.

Naime, Veličković i Kozma borit će se na Oktagon 46 eventu, a radi se ujedno o polufinalnom meču Oktagonovog Tipsport Gamechanger turnira. Pobjednik tog turnira osvojit će 300 tisuća eura, ali Veličkovića čeka jako teška prepreka koju mora proći ako želi vidjeti finale.

31-godišnji Čeh David Kozma (32-12-0) fantastičan je borac s velikim iskustvom nastupanja pod okriljem europskih organizacija. Oktagon je ipak njegov dom, a unutar te organizacije upisao je 12 pobjeda i jedan poraz. Do samog kraja 2022. godine, Kozma je držao titulu prvaka u velter kategoriji, a Brazilac Kaik Brito tada ga je svrgnuo s trona. Brito je kasnije napustio organizaciju i Kozma je jedan od favorita za postati novim prvakom. Ipak, prije meča za upražnjeni tron, Kozmu čeka polufinale turnira koji je započeo s ukupno 16 velteraša. Kozma je na putu do polufinala izbacio Lukasza Siwieca i Alexa Lohorea, a Veličković je porazio Iona Surdua i Christiana Jungwirtha.

Dobra je vijest da su Veličković i Kozma uspješno odradili vaganje za svoj sutrašnji meč. Veličković je težio 170,4 ‘‘pounda‘‘ (77,3 kg), dok je Kozma bio malo teži sa svojih 170,9 ‘‘lbs‘‘ (77,5 kg). Pobjednik ovog meča u finalu će se boriti s pobjednikom borbe u kojoj će snage odmjeriti Louis Glismann (11-2-0) i Andreas Michailidis (15-6-0). Glismann i Michailids također su uspješno odradili vaganje i nastupaju na sutrašnjem eventu u Frankfurtu.

Priredba počinje sutra (16.9.) u 18:00h, a Bojanov meč 10. je po redu. U trećoj borbi večeri nastupit će hrvatski borac Vladimir Šikić (12-2-1), a njega čeka meč protiv Slovaka Františeka Fodora (9-7-0). Hrvatski borac lake kategorije pao je vagu i težio je 157,2 ‘‘pounda‘‘. Dakle, Šikić je na vagu stao 1,2 ‘‘pounda‘‘ (0,54 kg) iznad gornje granice i dio njegovog honorara pripasti će Fodoru koji je uspješno odradio vaganje. Šikićev nastup možete očekivati oko 19:15h, a event možete pogledati putem DAZN streaming servisa za koji je potrebno platiti pretplatu. Snimku vaganja možete pogledati ispod ovog teksta.

Linker
25. travanj 2024 01:48