Regija

Dva srpska borca večeras nastupaju na KSW 84 eventu: Stošića čeka neporaženi gorostas iz Slovačke!

Darko Stošić vs. Stefan Vojcak

 Screenshot (youtube, Ksw)
KSW 84 event nudi jako zanimljiv program, a unutar članka saznajte sve najbitnije informacije o eventu

UFC-ov današnji event ne nudi pretjerano zanimljiv ‘‘fight card‘‘ i na papiru je to jedan od najlošijih UFC-ovih evenata u ovoj kalendarskoj godini. Srećom, tu je KSW 84 event koji će donekle obogatiti ovaj borilački vikend, a event nam je posebno zanimljiv zbog nastupa dvojice srpskih boraca.

Darko Stošić (17-6-0) i Nemanja ‘‘Koba‘‘ Nikolić (9-0-1) dio su večerašnjeg KSW-ovog spektakla, a Gdynia je grad domaćin KSW 84 eventa. Stošić kao prvorangirani izazivač KSW-ove teške kategorije bit će na podosta nezgodnom ispitu večeras.

Darka čeka neporaženi Slovak Stefan Vojčak (6-0-0). 196 centimetara visoki Vojčak ima čak 13 centimetara prednosti u visini, a na jučerašnjem vaganju bio je i osjetno teži od Stošića. Darku je vaga pokazala 110,22 kg, dok je Vojčak težio 119,75 kg. Stošić se sve češće susreće s protivnicima koji su puno teži od njega, ali Darko je odabrao tešku kategoriju i mora nositi s time.

Stošićeva prednost definitivno leži u iskustvu. Vojčak iza sebe ima samo šest profesionalnih nastupa, a ovo će mu biti debi pod okriljem KSW-a. Pobjede je dosad upisivao pod okriljem Oktagona, UAE Warriorsa, RFA organizacije, ali i srpskog SBC-a na kojem je nastupio sredinom prošle godine. Vojčak je tada nakon samo 27 sekundi porazio Stefana Stankovića.

Slovak nije osjetio poraz u dosadašnjoj karijeri, dok Stošić u ovaj meč ulazi nakon dva poraza u posljednja tri nastupa. Darko je u drugom mjesecu prošle godine izgubio od KSW-ovog prvaka Phila De Friesa, a pobjedama se vratio u devetom mjesecu nokautiravši Michala Kitu. U drugom mjesecu ove godine Stošić je nastupio na Braveovom eventu u Beogradu, a Shamil Gaziev nokautirao ga je u prvoj rundi. Nadamo se Darkovom povratku pobjedama na KSW 84 eventu.

Nemanja Nikolić drugi je srpski predstavnik na ovom KSW-ovom eventu, a borac nadimka ‘‘Koba‘‘ debitirat će unutar poljske MMA organizacije. Zasad neporaženog ‘‘Kobu‘‘ čeka meč protiv Bartosza Leška, 27-godišnjeg poljskog borca srednje kategorije. Leško je upisao 12 pobjeda, tri poraza i dva remija u dosadašnjoj karijeri, a u meč protiv Nikolića ulazi nakon poraza koji je pretrpio u trećem mjesecu ove godine. Poljaka je tada ugušio Tom Breese sredinom prve runde.

Leško je inače nastupao i pod okriljem jake ACA organizacije i upisao je nekoliko dobrih pobjeda u karijeri. Nikolić se nije još susretao s borcima Leškove kvalitete i bit će zanimljivo vidjeti kako ‘‘Koba‘‘ djeluje na tom nivou. Oba borca uspješno su prošli vagu za meč u srednjoj kategoriji, a pojavili su se na gornjoj granici kategorije (84,37 kg).

KSW 84 event starta večeras (15.7.) od 19:00h. Event predvode Phil De Fries i Szymon Bajor, a ulog je De Friesova titula prvaka u teškoj kategoriji. Neka poznata imena poput Sebastiana Pzybysza (vs. Islam Djabrailov) i Damiana Janikowskog (8-5-0) također su dio eventa, a kompletan popis borbi možete pogledati klikom na LINK.

Prema KSW-ovoj službenoj web stranici, meč između ‘‘Kobe‘‘ i Leška šesti je po redu, a odmah nakon njih u kavez bi trebali Stošić i Vojčak. Dakle, očekujte njihove nastupe oko 21:00h. Prijenos je dostupan putem Arena Fight kanala, ali i putem KSW TV platforme. Cijena PPV-a na KSW-ovoj platformi iznosi 9,99 eura.

Linker
25. travanj 2024 22:30