Regija

Erslan i Stošić bez ikakvih problema na službenom vaganju: Stošić nešto teži od svog protivnika

Darko Stošić (desno) i Ivan Erslan (lijevo)

 Screenshot (instagram)
Dvojica ponajboljih regionalnih boraca sutra nastupaju na velikom KSW-ovom eventu u Češkoj

Odlične vijesti stižu iz češkog Trineca. U tijeku je službeno vaganje za KSW 87 event koji je na rasporedu sutra (14.10.) od 19:00h, a Ivan Erslan i Darko Stošić uspješno su odradili svoju profesionalnu dužnost.

Ivan Erslan podosta brzo pojavio se na vagi i očito nije imao problema sa skidanjem kilaže za novi nastup u poluteškoj kategoriji. Ponajbolji hrvatski MMA borac na vagu je stao sa 93,5 kilograma (206 ‘lbs‘), što je gornja granica poluteške kategorije. Njegov protivnik Rafal Haratyk neznatno je lakši s 93,3 kilograma.

Za razliku od Erslana, srpski borac Darko Stošić nije morao prolaziti kroz mukotrpan proces skidanja kilaže. Stošić je teškaš i nikada nije bio blizu gornje granice teške kategorije (120 kg). Darko je danas težio 110,8 kilograma (244 ‘pounda‘), a bitno je istaknuti da je nešto teži od svog protivnika.

Nerijetko se Stošiću savjetuje prelazak u polutešku kategoriju jer ga se smatra ‘‘manjim teškašem‘‘, ali Darko je nakon teškog poraza od Phila De Friesa nabacio dodatnu kilažu i sada je odaje dojam pravog teškaša. Njegov protivnik Michal Martinek 1,5 kilograma lakši je od Darka i vaga mu je pokazala 109,3 kilograma (241 ‘pounda‘).

Kao što smo već najavili, KSW 87 event održava se u subotu od 19:00h. Erslanov meč sedmi je po redu, a Stošić nastupa u glavnoj borbi večeri. Ukupno je devet borbi na programu eventa.

Prijenos eventa možete pogledati putem RTL-ove Voyo platforme.

Linker
28. travanj 2024 09:00