Regija

Filip Hrgović će zaraditi pozamašan iznos protiv neporaženog Australca?

Filip Hrgovic 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ovo će mu biti druga najveća zarada u karijeri

Filip Hrgović se već odavno etablirao kao jedan od najperspektivnijih teškaša na svijetu, a već godinama je na korak do borbe za svjetski naslov. U posljednjem meču protiv Zhileija Zhanga Hrga je upisao tijesnu pobjedu, koja je još dodatno dobila na vrijednosti nakon što je Zhang pobijedio Joycea.

Što se tiče zarade, ako je vjerovati "Sport Payouts" stranici, Filip već dulje vrijeme lagodno živi. U prvih pet mečeva Filip je zaradio, kako stranica navodi, samo četiri tisuće dolara po borbi, dok je u posljednjih pet mečeva zarada nije išla ispod 100 tisuća dolara po borbi. Stranica navodi da je Filip protiv Rydella Bookera uprihodio 100 tisuća dolara, protiv Marka Radonjića 200 tisuća, dok je protiv Emira Ahmatovića zaradio 250 tisuća dolara.

Najveću zaradu u karijeri očekivano je zaradio protiv Zhileija Zhanga, čak 400 tisuća dolara. Nisu to iznosi koje zarađuju najpopularniji teškaši, no ako ćemo usporediti njegovu zaradu sa zaradama drugih hrvatskih boksača, kao što su primjerice Agron Smakići, Alen Babić i Petar Milas, Hrgović daleko više novaca uprihodi.

Za današnji meč protiv Australca Demseya McKeana Hrgović bi trebao uprihoditi 310 tisuća dolara, kako navodi "Sport Payouts". Ovdje naravno nisu uračunati troškovi kao što su porez, te plaćanje trenera i menadžera. Koliko su zaradili njegovi protivnici nije poznato.

image

Zarade Filipa Hrgovića

Screenshot (sports Payouts)

Linker
11. travanj 2024 14:35