K1 i Boks

Brutalan nokaut Anthonyja Joshue! Desni direkt koji je poslao Heleniusa u zemlju snova

Anthony Joshua, Robert Helenius 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Spektakularan kraj borbe

Anthony Joshua uspio je nokautirati Roberta Heleniusa u sedmoj rundi. Bilo je to u stilu Deontaya Wildera; snažnim desnim direktom. Robert je ostao nepomično ležati na podu neko vrijeme, nakon čega se ipak uspio ustati. U svojem govoru nakon meča zahvalio se Heleniusu što je spasio priredbu i pristao se u posljednji čas boriti protiv njega.

Nakon što su ga pitali za Deontaya Wildera, Joshua je svojevrsno izbjegao odgovoriti na pitanje i našalio se na svoj način.

"Bole me leđa! Bole me leđa jer nosim cijelu diviziju na njima!" - izjavio je Joshua i izjurio iz ringa.

Iako se u prvoj polovini meča činilo kako Joshua nema nekakav konkretan odgovor na dugačak prednji direkt Roberta Heleniusa i na njegove kontre, u sedmoj rundi je ipak uspio utišati kritičare. Svojim prednjim direktom Joshua se poslužio kako bi skratio distancu, te zatim uputio snažni desni direkt koji je teško nokautirao bivšeg europskog prvaka.

Iako je Deontay Wilder isto to napravio Heleniusu već u prvoj rundi, ništa manje vrijedan niti Joshuin nokaut. Ovakav završetak borbe ujedno bi mogla biti uvertira u potencijalnu borbu Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera koju već godinama svi žele gledati.

Ovo je možda kraj karijere bivšeg europskog prvaka. U tri posljednje borbe Helenius je dvaput završio teško nokautiran. Prava šteta pošto je nakon sjajne dvostruke pobjede protiv Adama Kownackog djelovao kao da je ponovno spreman pokoriti sami svjetski vrh.

Zanimljivije će ipak biti vidjeti razvoj događaja oko Anthinyja Joshue. Ima tu puno potencijalnih protivnika; od Deontaya Wildera, Tysona Furyja ili pak možda nekog trećeg.

RUNDA 1:

Dobar početak meča za ‘Nordijsku noćnu moru‘. Robert helenius odmah je zauzeo sredinu ringa i krenuo agresivno na bivšeg prvaka. Nije tu bilo nekih pravih udaraca s niti jedne strane, ali Helenius je ipak djelovao puno konkretnije i vrlo vjerojatno uzeo prvu rundu.

RUNDA 2:

Joshua je i dalje previše oprezan i s previše respekta boksa protiv Roberta Heleniusa. Obojica grade borbu prednjim direktima, a Helenius ponovno djeluje opuštenije i preciznije. Ništa posebno nismo vidjeli u drugoj rundi.

RUNDA 3:

Joshua je konačno krenuo naprijed, ali i dalje ne udara konkretno. Publika nije zadovoljna boksom, te možemo čuti glasne zvižduke koji traže akciju. Oba boksača i dalje samo mačuju prednjim direktom, no pred kraj treće runde Joshua dobro pogađa Heleniusa i nakratko ga uzdrmava. Vjerojatno prva runda na strani Joshue.

RUNDA 4:

Anthony Joshua konačno prebacio u višu brzinu i s nekoliko snažnih udaraca uzdrmao Heleniusa. Helenius se nije dao omesti te i dalje dobro pogađa prednjim direktom. Joshua sada djeluje sve konkretnije, iako je Helenius i dalje taj koji ide naprijed i stvara pritisak.

RUNDA 5:

Oba boksača sada izmjenjuju udarce, Joshua nešto konkretniji. Na polovici runde Helenius s dva desna direkta dobro pogađa Joshuu i kao da je dobio dozu hrabrosti i adrenalina. Dok Joshua djeluje umorno, Robert djeluje kao da je tek prva runda.

RUNDA 6:

Konačno smo došli na polovinu meča. Iako se mislilo da Helenius neće dugo izdržati, već sada je iznenadio mnoge i pružio solidan otpor. Joshua je krenuo u jedan napad, ali Helenius ga je sjajno presjekao kontrom. No što je dunda više odmicala to je Joshua ponovno postao konkretniji. Za kraj runde Joshua je uputio nekoliko dobrih direkata i vjerojatno ukrao ovu rundu.

RUNDA 7:

Kakav nokaut Anthonyja Joshue! Jednim udarcem Joshua je nokautirao Heleniusa koji je pao kao pokošen! Bio je to snažni desni direkt koji je poslao Roberta u svijet snova.

Linker
26. travanj 2024 19:24