Regija

Filip Hrgović: ‘Prozivali ste me zbog slabih protivnika, a sad vam ne odgovara kad prozivam Usyka‘

Filip Hrgović

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Ponajbolji hrvatski boksač oglasio se nakon komentara na svoju prekjučerašnju prozivku

Mnogi boksači pri vrhu teške kategorije rado bi iskoristili zavrzlamu između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka. ‘‘Gypsy King‘‘ silno komplicira pregovore za taj meč, a radi se o meču za ujedinjenje titula svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Fury je na kraju ishodio 70-30 posto raspodjelu honorara u svoju korist naravno, a nakon što je Usyk pristao, Fury je počeo s novim ultimatumima. ‘‘Gypsy King‘‘ sada inzistira da se iz ugovora izbaci klauzula o instantnom revanšu, a Usyk će vjerojatno i na to pristati. Ukrajinac se samo želi boriti, ali njegov menadžer Alexander Krassyuk pribojava se da će Fury tražiti sve moguće načine da se borba ipak ne održi.

Zasad planirani datum je 29. travnja (četvrti mjesec), a lokacije je Wembley stadion u Londonu. Još uvijek nije sve službeno, a Filip Hrgović također je među onima koji pomno prate rasplet situacije. Hrvatski teškaš prvorangirani je izazivač na IBF-ovoj ljestvici i rado bi se borio za pojas protiv Usyka.

‘‘Ako se Tyson Fury ne želi boriti, Usyk, imaš i drugu opciju‘‘, napisao je Hrgović u svojoj prekjučerašnjoj objavi.

Naravno da se nakon toga našlo dušebrižnika koji su pokušali ismijati Hrgovića zbog pokušaja da dođe do meča protiv Usyka, a Hrgović je takvima odlučio odgovoriti danas putem svog ‘‘storyja‘‘ na Instagramu. Prije svega se ipak zahvalio onima koji ga podržavaju.

‘‘Hvala mojim pratiteljima na porukama podrške na račun mene i moje karijere. Puno vas je i značite mi!‘‘, započeo je Hrga, a zatim je uslijedila paljba po kritičarima.

‘‘A ostaloj nekolicini skeptičara....prozivali ste me prije da imam slabe protivnike, a sada kad prozivam Usyka, ni to vam ne odgovara? Što je onda?‘‘, poručio je ‘‘El Animal‘‘, a priložio je i ‘‘emoji‘‘ klauna.

image

Hrgovićev Instagram story

Instagram (filip Hrgović)

Teško mu je zamjeriti u ovoj situaciji. Često se Hrgoviću spočitava da treba biti ‘‘glasniji‘‘, graditi svoj imidž kroz ‘‘trash talk‘‘ i prozivanje najboljih. Hrgović se očito bacio na to, prozvao je Usyka, ali opet je naišao na kritike. Često je nemoguće svima ugoditi.

Linker
17. lipanj 2024 07:14