K1 i Boks

WBA prijeti Usyku i Furyju: Odredili su krajnji datum do kojeg se Fury i Usyk moraju dogovoriti

Oleksandr Usyk

 Rita Franca/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Jedna od čelnih boksačkih organizacija gubi strpljenje

Iako nas promotori Tysona Furyja uvjeravaju da ćemo 29. travnja (četvrti mjesec) gledati meč između Furyja i Oleksandra Usyka, činjenica je da borba još uvijek nije službeno dogovorena, a vremena je sve manje.

Wembley stadion trebao bi ugostiti ovaj spektakl, a pitanje je koliko će dugo biti dostupan taj stadion, naročito ako Fury nastavi s odugovlačenjem oko pregovora. Usyk i njegov tim već polako gube strpljenje, a strpljenje gube i neke od boksačkih organizacija za čije će se pojaseve boriti Usyk i Fury.

WBA prednjači kao organizacija koja gubi strpljenje. Nedavno su prijetili ultimatumom, točnije, prijetili su da će narediti Usyku obranu pojasa protiv Daniela Duboisa ukoliko se Fury i Usyk ne dogovore oko raspodjele honorara. Dvojica teškaša dogovorili su 70-30 posto raspodjelu honorara u korist Furyja, ali meč i dalje nije službeno ugovoren. WBA je stoga izdao novu naredbu.

‘‘Krajnji rok do kojeg WBA želi zaprimiti potpisane ugovore jest 1. travnja (četvrti mjesec). Inače ćemo se okrenuti obveznim izazivačima za Usyka.‘‘, rekao je Gilberto Jesus Mendoza, predsjednik WBA organizacije.

Daniel Dubois kao nositelj svojevrsnog ‘‘regular‘‘ pojasa sljedeći je na redu na listi WBA-ovih izazivača. Dubois zapet kao puška čeka rasplet situacije između Usyka i Furyja, a nadajmo se da će se dvojica najboljih teškaša na svijetu dogovoriti kroz narednih desetak dana. Nemojte se iznenaditi ako meč bude ipak pomaknut za neki drugi datum, jer 29. travnja (četvrti mjesec) sve je bliže.

Linker
26. travanj 2024 12:29