Regija

Filip Pejić poražen na KSW 64 priredbi, poljski debitant izvukao munjeviti lijevi high kick

Filip Pejić
 Ksw
Nažalost, hrvatski borac iz zagrebačkog ATT-a izgubio je drugi puta zaredom

Jedini hrvatski predstavnik na večerašnjem KSW 64 eventu nije uspio upotpuniti dobru večer hrvatskog borilačkog sporta. Nakon sjajne Plazibatove pobjede na Gloryjevoj priredbi, Filip Pejić nažalost je izgubio u meču protiv Poljaka Daniela Rutkowskog (13-2-0). ''Nitro'' je nokautiran high-kickom sredinom druge runde.

Dobro je Filip otvorio meč.. Eksplozivno je krenuo letećim koljenom i serijom udaraca te je blago uzdrmao Rutkowskog na početku. Pogodio je Pejić i jednim high kickom nedugo nakon toga. Jako opušteno, motivirano i odlučno izgledao je borac iz Dubrave. Sredinom prve runde Rutkowski dobro pogađa i pritišće Pejića uz žicu. Filip se dobro branio uz kavez i brzo se oslobađao iz pritiska protivnika. Rutkowski je konstantno vršio presing, no Pejić se lijepo kretao i pogađao iz kontre.

Pejić drugu rundu otvara dobrim boksačkim kombinacijama i kickovima, no Rutkowski uporno pritišće i konstantno se kreće prema naprijed. Vidno je Poljak umarao našeg borca, a pritiskom uz kavez tražio je situacije iz kojih bi eventualno došao do rušenja, ali Poljak nije bio niti blizu uspješnog rušenja.

Ipak, sredinom druge runde, Rutkowski iz ničega pogađa lijevi high kick i nažalost, Filip Pejić završava nokautiran. Uistinu je čisto sjeo udarac Filipova protivnika, a Rutkowski je uspio zadati još jedan dodatni udarac na podu, prije nego li je sudac prekinuo meč.

Filip je na koncu upisao drugi poraz u nizu nakon što ga je Salahdine Parnasse porazio u lipnju ove godine. Daniel Rutkowski uistinu je opasan borac, a čelnik KSW-a Martin Lewandowski okarakterizirao ga je kao jedan od najvećih transfera od strane poljske promocije. Naime, 32-godišnjak bio je prvak u FEN i Babilon promocijama, a ovo mu je trinaesta pobjeda zaredom. Izgubio je prva dva profesionalna meča tokom 2015. godine, no nakon toga poznaje samo pobjede.

Rutkowski je u meč protiv Pejića ušao kao veliki favorit i to je na kraju i opravdao. Ovo je inače bio debi sjajnog Poljaka u KSW-u, a nema sumnje kako je Rutkowski i u KSW došao s ambicijama ka osvajanju još jednog pojasa.

Linker
23. listopad 2021 23:31