Regija

Sve je spremno za spektakl u Zaboku: Borci su odradili vaganje, Čelić nasrnuo na ‘Kratosa‘

Daniel Bažant

 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
Svi borci zadovoljili su propisane kilaže za kategorije u kojima će sutra nastupiti

Danas poslijepodne u Zaboku, održano je vaganje boraca za sutrašnju FNC 5 priredbu. Borci su odradili posljednju obavezu prije sutrašnjeg stupanja u kavez, a dobra je vijest kako su svi zadovoljili propisane kilaže. Ipak, osim meča Karla Caputa koji se trebao boriti Georgea Kaisidisa, otkazana je i borba Luke Milidragovića. Dubrovčanin se trebao boriti protiv Jovana Kandića, ali iz zasad nepoznatih razloga, taj meč otpao je sa sutrašnjeg programa.

Ususret FNC-ovim vaganjima, ponajviše interesa uvijek privlači srpski talent Marko Bojković. Mladi borac voli ''drame'' i tenzije na vaganju, a to se očekivalo i ovaj put. Gruzijac Luka Giorgadze također je bio raspoložen za iste stvari, ali Dražen Forgač odradio je dobar posao u razdvajanju boraca.

Puno više problema, Forgač je imao prilikom sučeljavanja Patrika Čelića i Michaela ''Kratosa'' Reallija. Hrvatski borac nasrnuo je na svog protivnika, a čak je bacio i jedan udarac nogom. Veći sukob srećom je spriječen, a borci će se morati strpiti do sutra navečer. Podsjećamo, Realli je na FNC 4 priredbi brutalno nokautirao Luku Ćurkovića, timskog kolegu i prijatelja Patrika Čelića. Mladi hrvatski borac željan je osvete, ali nešto se svakako pita i talijanskog borca.

Daniel Bažant i Rony Jason zapravo su imali najveći pritisak uoči vaganja. Njihova borba ujedno je prva borba za pojas u povijesti FNC-a i stoga prolazak na vagi donosi dodatnu težinu. Borac iz pulskog Trojana stao je na vagu sa 65.7 kilograma, dok je bivši UFC borac težio 65.8 kilograma.

Priredba u Zaboku započinje sutra u 19:00h, a ukupno je devet mečeva na rasporedu. Kompletne rezultate vaganja pročitajte pri dnu ovog teksta. Snimku vaganja možete pogledati na YouTube kanalu portala 24 sata

FNC 5 - rezultati vaganja (u kilogramima)

Rony ‘Jason’ Mariano (65.8) – Daniel Bažant (65.7)

Aleksandar Janković (75) – Ivica Trušček (75)

Luka Giorgadze (69.7) – Marko Bojković (70.7)

Jussi Halonen (104) – Ivan Vitasović (106)

Michael Reali (76.9) – Patrik Čelić (77.4)

Simone D’Anna (66.3) – Denis Jurakić (65.8)

Pleurat Smajli (76.9) – Đorđe Bukvić (77.4)

Raffaelle Stroppa (84.5) – Matija Bosančić (83.9)

Piettro Matteo Lupino (58) – Fran Luka Đurić (61.7)

Linker
26. travanj 2024 23:43