Regija

FNC doveo bivšeg pobjednika UFC-ovog Ultimate Fightera i upario ga s Filipom Pejićem!

Filip Pejić

 FNC doveo veliko pojačanje, bivšeg pobjednika UFC-ovog Ultimate Fightera
Fight Nation Championship počeo je ozbiljno raditi na svojoj prvoj priredbi u 2022. godini

Već krajem FNC 4 priredbe, održane prošlog mjeseca u Osijeku, mogli smo čuti neka šuškanja o idućoj priredbi hrvatske borilačke promocije. Tako nam nisu mogli promaknuti pojmovi poput veljače, ali i Doma Sportova, kao terminu i mjestu održavanja iduće njihove priredbe. Također, čuli smo ime Filipa Pejića kao borca kojeg bismo tim putem mogli gledati pred domaćom publikom. Uostalom, on sam je putem Instagrama dao pretpostaviti kako će se naći na programu iduće FNC priredbe.

Čini se da smo takvom raspletu sve bliže. Posebno nakon što je FNC jučer otkrio ime svog novog pojačanja, a FightRoom je danas istog potvrdio kao Pejićevog protivnika. To je Rony Mariano Bezerra, poznatiji kao Rony Jason. Radi se o borcu koji je osvojio titulu pobjednika prve sezone brazilskog Ultimate Fightera. Bilo je to 2012. godine, nakon čega je potpisao ugovor s UFC-om.

U UFC-u je Rony Jason u prvih pet nastupa upisao četiri pobjede, čime se predstavio kao veliki potencijal, da bi onda kvaliteta njegovih nastupa jednostavno pala. U iduća četiri nastupa tri je puta poražen, dok mu je jedna pobjeda oduzeta zbog pada na doping testu. Na to je povezao neke privatne probleme pa je krajem 2017. godine došlo do raskida suradnje s najvećom svjetskom promocijom.

Danas 37-godišnji Jason je nakon toga nastupio dva puta u Meksiku te jednom u Rusiji, upisavši jednu pobjedu prekidom te dva poraza sudačkom odlukom. Njegov trenutno omjer je 15 pobjeda i 9 poraza, a čak 14 puta slavio je prekidom. Završen je tek tri puta, posljednji put još 2013. godine kad ga je nokautirao Jeremy Stephens.

Pejić će protiv ovog itekako renomiranog borca tražiti prekid negativnog niza od dva poraza, koji mu se dogodio u 2021. godini. Prvo ga je u KSW-ovom borilištu savladao trenutni prvak Salahdine Parnasse, a onda je izgubio i od velikog KSW-ovog pojačanja Daniela Rutkowskog. Njegov profesionalni omjer trenutno iznosi 15 pobjeda i šest poraza. Gledajući da mu je 29 godina, još uvijek ima priliku napraviti velike stvari, posebno ako spoji par značajnih pobjeda. Ova nad Brazilcem svakako bi bila prva takva u nizu koji mu je potreban.

Točan datum FNC 5 priredba još uvijek nije poznat, kao što nema niti potvrde da će se održati u Domu Sportova. Tako da to još uvijek nećemo najaviti na taj način, ali moramo priznati da se veselimo novim vijestima iz FNC-a. Kako po pitanju službenih potvrda navedenih podataka, tako i po pitanju drugih borbi koje će se naći na programu.

Linker
23. travanj 2024 09:01