Regija

FNC je priredbom u Bugojnu ‘položio‘ svojevrsni test, ovo je bila dobra uvertira za nadolazeći spektakl u Puli

FNC Bugojno

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, FNC)
Na ovom eventu mogli smo vidjeti koliki se potencijal krije u određenim borcima

Još jedan borilački vikend je iza nas, a osim UFC-a u Londonu, definitivno je u prvom planu bilo finale četvrte sezone FNC Armagedona. Imali smo priliku gledati finala u četiri kategorije, perolakoj, lakoj, srednjoj i poluteškoj, a osim toga na rasporedu je bilo i pet "superfightova" u kojima su većinom nastupali domaći borci.

Nakon spektakularnog FNC 11 eventa u Areni Zagreb krajem petog mjeseca, došlo je i vrijeme za ovakav "manji" događaj gdje nisu nastupale najveće zvijezde koje promocija može ponuditi, već su svoje vještine prezentirali mladi borci koji uglavnom tek trebaju u potpunosti stupiti na scenu.

Finalisti Armagedona pružili spektakl

Priredba se održala u bosanskohercegovačkom gradu Bugojnu, za što su najzaslužniji braća Sičaja, Ivan i Tomislav te borac iz tog mjesta Frano Brnada. Uz njih, tu je bio i Selver Mahmić te su ova četiri borca uživala najveću podršku publike. Iako na papiru ova priredba možda i nije obećavala kada se pogleda popis borbi i samo mjesto održavanja, treba reći da je krajnji dojam podosta drugačiji.

Na samom otvaranju eventa gledali smo dvije odlične borbe gdje su Leo Ounok i Dino Suljkanović postali prvaci perolake i lake kategorije Armagedona. Iako je Ounok pokazao klasu nad Nikolom Đurđevom, vidjeli smo puno kvalitetnih izmjena te je priredba počela sjajno, ali nakon te borbe uslijedio je pravi spektakl. Suljkanović i njegov protivnik, Luka Ceranja, pružili su jednu od najboljih borbi u povijesti organizacije te su gledateljima pružili 15 minuta kakvih se ne bi posramile niti najveće svjetske organizacije. Kao što je i Dražen Forgač rekao nakon svega, u ovoj borbi nije bilo gubitnika te su ugovori spremni za obojicu.

O finalu srednje kategorije ne treba trošiti previše riječi, ali samo ćemo reći da je to bila jedna od najgorih borbi u povijesti organizacije, no tako to biva svugdje, ne može svaka borba biti vrhunska. Zanimljivo pojačanje FNC je dobio u poluteškoj kategoriji gdje je Andres Ramos ekspresno pobijedio Darka Svibena i osnažio kategoriju koja ionako ima dosta zanimljivih talenata.

Brnada, Sičaja i Mahmić zapalili publiku

Nakon što se odradio "Armagedon dio", na red su došli "superfightovi" koji su zapalili publiku. Prvi je na red došao Brnada koji je uživao najveću podršku prisutnih, a u trenutku kada je nokautirao Vujčiča dvorana je eruptirala. Možda to nije bila tehnički najkvalitetnija borba, no uz onu Suljkanovića i Ceranje definitivno je ostavila najveći trag. Ono što je još bolje jest da je i Vujčič pokazao određen potencijal te može biti korisna akvizicija.

Odlična atmosfera nastavila se kada je u kavez ušao Tomislav Sičaja, kojeg su došli podržati mnogobrojni navijači iz Prozor-Rame, a pružio je fantastičan nastup protiv Jovana Kandića i pokazao koliko je atraktivan. Kao da do tog trenutka sve nije bilo dovoljno dobro, onda se ukazao Selver Mahmić s najbržim nokautom u povijesti organizacije protiv Nemanje Milakovića što nije mogla biti bolja uvertira za nastup Ivana Sičaje.

Jednu stvar ipak treba popraviti

Ipak, nakon toga dogodile su se neke negativne stvari koje treba istaknuti. Sičajin protivnik bio je Izraelac Itay Tratner, koji je masovno izviždan pri ulasku u oktogon te se politika po dobrom starom običaju nažalost opet umiješala u sport. Na nesreću većine fanova, Sičaja je čisto izgubio tu borbu, ali treba pohvaliti Tratnera koji je pokazao jako kvalitetan nastup te je veliko pojačanje za perolaku kategoriju, a nije isključeno da se u nekom trenutku nađu u pričama za pojas.

Ono što je negativno u cijeloj priči jest to da publika nije pokazala nikakvo poštovanje prema njemu nakon borbe, a i ono što je uslijedilo nije za pohvalu. Naime, nakon što je ta borba završila, na redu je bio "main event" u kojem je nastupao Tariel Abbasov, no ispraznilo se više od pola dvorane. Osim toga što mnogima više nije bilo do borbi nakon poraza domaće uzdanice, treba biti realan i reći da koliko god je Abbasov kvalitetan borac, nije dovoljno zanimljiv publici i ako se ne bori protiv domaćeg borca, ne može biti u glavnoj borbi večeri i to je propust koji se FNC-u ne bi smio događati u budućnosti. On je bio daleko najkvalitetniji borac na eventu, no nije dovoljno zanimljiv publici da ga može predvoditi.

Ipak, i uz taj propust, FNC je položio svojevrsni test. Dokazali su da mogu ponuditi manji event koji će biti zanimljiv publici usprkos manjim očekivanjima, a pogotovo nakon spektakla u Areni Zagreb. Sada slijedi priredba u Puli 2.9. i tri borbe za pojas, a vidjet ćemo hoće li nadmašiti prošlogodišnji spektakl iz amfiteatra. U planu su i priredbe za kraj godine u Beogradu i Sarajevu, što znači da bi ovu godinu trebali završiti sa stilom.

No, prvo Pula..

Linker
01. svibanj 2024 16:12