Regija

FNC otkrio još jedan meč za event u Areni: Filip Pejić borit će se protiv bivšeg UFC-ovog borca!

Filip Pejić

 Screenshot (youtube, Ksw)
Protivnik borcu iz zagrebačkog ATT-ja bit će Brazilac koji se prošle godine borio za FNC-ov pojas

Nakon što je FNC ranije danas potvrdio meč između Daniela Bažanta i Jordana Bartona, stigla je potvrda još jednog sjajnog meča zakazanog za FNC 11 event.

Filip Pejić (16-7-2) će tražiti svoju drugu uzastopnu pobjedu pod okriljem FNC-a, a protivnik ponajboljem regionalnom borcu bit će iskusni Brazilac Rony Jason (15-10-0, 1 NC).

39-godišnji Rony Jason dobro je poznato ime u našoj regiji, ali i u svijetu MMA-a. Jasona ste imali prilike gledati na FNC 5 eventu, a tada se borio protiv Daniela Bažanta u meču za titulu prvaka u perolakoj kategoriji. Nakon pet odličnih rundi, Bažant je slavio jednoglasnom odlukom sudaca i FNC je okrunio svog prvog povijesnog prvaka.

Jason je 2012. godine osvojio prvu sezonu ‘‘The Ultimate Fighter: Brasil‘‘ izdanja i time je izborio ugovor s UFC-om. Unutar UFC-a je upisao četiri pobjede i četiri poraza. Imao bi Jason i pet pobjeda, ali pobjeda protiv Damona Jacksona poništena mu je zbog pozitivnog testa na doping.

Brazilac je u UFC-u porazio borce poput Sama Sicilie, Godofreda Pepeyja, Mikea Wilkinsona i Stevena Silera, a gubio je od poznatih imena kao što su Jeremy Stephens, Dennis Bermudez, Jeremy Kennedy i Robbie Peralta.

Jason čeka MMA pobjedu od sedmog mjeseca 2019. godine, ali ne treba ga podcijeniti i u meču protiv Bažanta je pokazao da se još uvijek radi o itekako opasnom borcu.

FNC je polako počeo otkrivati ‘‘fight card‘‘ za FNC 11 koji će se održati 28. svibnja (peti mjesec) u zagrebačkoj Areni, a silno se radujemo i ostatku ‘‘fight carda‘‘.

Linker
09. travanj 2024 09:33