Regija

Uslišane su želje fanova: FNC je ugovorio meč koji su regionalni fanovi zazivali

Ivica Trušček

 Ronald Goršić/cropix
Sjajan obračun čeka nas u velter kategoriji

Ivica Trušček bez ikakve dileme jedan je od najuzbudljivijih i fanovima jedan od najdražih boraca na FNC-ovom rosteru. Veteran iz Križevaca iza sebe ima čak 79 profesionalnih mečeva (42-37-0), a u borilišta je ulazio diljem svijeta i nikad nije birao protivnike.

Tako je i ovaj put pristao na meč koji brojni FNC-ovi fanovi iz regije zazivaju već neko vrijeme. Naime, Ivica Trušček borit će se na FNC 11 eventu protiv Marka Kisiča (8-3-0).

Radi se o austrijskom borcu srpskih korijena, a imali smo ga prilike upoznati na FNC 9 eventu održanom kraje prošle godine u Sisku. Kisič se na tom eventu borio protiv Nemanje Milakovića i jako dobrim nastupom došao je do pobjede u trećoj rundi. Tehničkim nokautom Kisič je porazio Milakovića, a kad god bi se pričalo o ‘‘fight cardu‘‘ za FNC-ove evente koji su uslijedili nakon toga, fanovi bi tražili meč između Kisića i Truščeka.

Njih dvojica zapravo su imali zakazan meč za FNC 8 event koji se održao u 11. mjesecu prošle godine, ali Kisič je morao otkazati svoj nastup i Tonći Peruško je uskočio na ‘‘short notice‘‘. Trušček je tada slavio nokautom u prvoj rundi i prekinuo je gubitnički niz od dva uzastopna poraza.

Ivica je inače i jedan od najuspješnijih boraca pod okriljem FNC-a koji je još uvijek relativno mlada MMA organizacija. Četiri pobjede u pet nastupa upisao je Trušček pod okriljem FNC-a, a 2020. godine osvojio je i pojas za takozvanog ‘‘Balkanskog BMF-a‘‘, odnosno titulu za najopasnijeg tipa na Balkanu. Bio je to pojas koji je FNC izmislio po uzoru na UFC i njihov ‘‘BMF‘‘ pojas za koji su se borili Jorge Masvidal i Nate Diaz.

Sve u svemu, nakon ugovaranja mečeva između Filipa Pejića i Ronyja Jasona, te između Daniela Bažanta i Jordana Bartona, event koji će se održati 28. svibnja (peti mjesec) u zagrebačkoj Areni dobio je još jedan sjajan meč. Još uvijek čekamo imena protivnika s kojima će se obračunati Ivan Erslan i Marko Bojković, ali radujemo se i ostatku ‘‘fight carda‘‘ koji najbolja regionalna MMA organizacija priprema za Arenu Zagreb.

Linker
20. travanj 2024 08:09