Regija

(VIDEO) ‘Pejić da je pravi, ovo bismo riješili golim šakama. Izašao sam mu u susret, drugi put neću‘

Vaso Bakočević

 Screenshot (youtube, Fnc)
Vaso Bakočević veliki je zagovornik "bare knuckle" boksa, ali sutra ga čeka meč prema MMA pravilima

Jedan dan, toliko smo udaljeni od novog spektakla u režiji vodeće regionalne MMA organizacije. FNC 19 naziv je priredbe koja će se u subotu navečer održati u povijesnoj pulskoj Areni, a "fight card" izgleda fantastično.

Miran Fabjan i Yorgan De Castro predvode priredbu. "Slo Rocky" hrabro je uskočio na "short notice" nakon što je njegov kolega Ivan Vitasović otkazao nastup zbog ozljede rebra. Pobjednik meča između Fabjana i De Castra postat će privremenim prvakom FNC-ove teške kategorije. Podsjećamo, prvak je Vitasović.

Neće to biti jedini meč za pojas. Jordan Barton, borac kojeg mnogi vide kao najkvalitetnijeg borca na kompletnom FNC-ovom rosteru, branit će pojas u perolakoj kategoriji. Njegov protivnik bit će super iskusni Rony Jason, nekadašnji UFC-ov borac.

Prvi put u povijesti organizacije, FNC će okruniti i prvaka bantam kategorije. Darko Banović i Bartosz Wojcikiewicz borit će se za pojas u bantam kategoriji. Oba borca vrlo su iskusna i ranije u karijeri prezentirali su visoku kvalitetu, stoga možemo očekivati sjajan tehničko-taktički okršaj.

Martin Batur neočekivana je, ali više nego dobrodošla pridošlica u FNC-u. Zadranina čeka okršaj s Gruzijcem Shotom Betlemitdzeom, a pobjednik tog meča u skorijoj budućnosti mogao bi se čak naći u borbi za pojas.

Marko Ančić i Vojo Katanović odmjerit će snage u finalu "Fight of Nations" reality showa, ali prava poslastica bit će okršaj dvojice trenera. Meč između Vase Bakočevića i Filipa Pejića privlači toliku pažnju i u očima mnogih to je zapravo neslužbeni "main event" ove priredbe.

Već nekoliko godina postoji svojevrsni "beef" na relaciji Bakočević - Pejić i došlo je vrijeme da nesuglasice razriješe unutar kaveza. Pejić je u FON-u vršio ulogu trenera hrvatskog tima, dok je Bakočević predvodio tim sačinjen od srpskih boraca. Njihov međusobni okršaj također donosi bodove za ukupni zbroj, a borba će se održati prema MMA pravilima.

Taj podatak nešto je što ne veseli pretjerano Vasu Bakočevića. "Psihopata" je već neko vrijeme zaljubljen u "bare knuckle", odnosno u boks bez rukavica. Vaso bi se radije obračunao s Pejićem u takvoj borbi, a u najnovijem intervjuu za FNC pojasnio je zašto se nadao "bare knuckle" meču s Pejićem.

"Pejić da je pravi, ovaj ‘beef‘ između njega i mene riješili bismo golim šakama! Na ruke, da je pravi. Ali nema veze, sada sam mu izašao u susret, drugi put neću.", poručio je Vaso.

Kad je u pitanju prognoza meča, Vaso se konstantno drži iste prognoze, a to je pobjeda nokautom. Uvjeren je Bakočević da će nokautirati svog rivala, a gotovo svi se mogu složiti da će ovaj meč jako teško ići na sudačku odluku. Čija ruka će biti podignuta, preostaje nam vidjeti u subotu navečer.

Unutar istog intervjua, Vaso je odgovarao na razna šaljiva pitanja, a kompletan intervju možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
13. rujan 2024 15:01