Regija

FNC potvrdio prvi meč za event u Areni: Daniel Bažant branit će svoju titulu u perolakoj kategoriji!

Daniel Bažant

 Boris Kovacev/CROPIX
Odlični borac iz Pule već se trebao boriti s ovim protivnikom

Nešto više od mjesec dana dijeli nas do FNC-ovog velikog eventa u zagrebačkoj Areni. Organizatori najavljuju najveći i najbolji FNC-ov event do sada, a danas je došla i službena potvrda prvog poznatog meča na tom ‘‘fight cardu‘‘.

Najavljivali su organizatori da ćemo gledati Ivana Erslana, Filipa Pejića, Ivicu Truščeka, Marka Bojkovića i Satoshija Ishiija, ali prvi potvrđeni meč ne tiče se niti jednog od te petorke.

Naime, organizacija je potvrdila novi meč Daniela Bažanta, prvaka FNC-ove perolake kategorije. Borac iz pulskog Trojana tražit će drugu obranu pojasa, a protivnik će mu biti Jordan ‘‘The Lord‘‘ Barton (7-3-1). Radi se o Britancu koji se još u trećem mjesecu trebao boriti protiv ‘‘Bagija‘‘, ali meč je otkazao zbog posjekotine koju je zadobio u trening kampu.

‘‘Englez se ozlijedio, radi se o nekoj posjekotini na glavi koja mu navodno neće zarasti do borbe. Meni je 8-9 dana prije eventa u Areni pukla arkada pa smo šutili, sašili i mazali ranu. Tko se hoće boriti, borit će se. Tko neće, uvijek će naći razlog. Nisu stigli pronaći adekvatnu zamjenu, ali sigurno je da ćemo moj nastup prebaciti za event u Beogradu. Ne znam hoće li biti drugi protivnik ili isti, ali eto, šteta. Volio bih se češće boriti.‘‘, rekao je Bažant tada za Fight Site, a nadamo se da mu Barton ovaj put neće otkazati.

Jordan Barton 30-godišnji je engleski borac s iskustvom nastupanja u Bellatoru, Cage Warriorsima, kao i u jakom ACB-u. Pod okriljem Bellatora upisao je jednu pobjedu i dva poraza, a u ACB-u je porazio Richarda Herberta još 2017. godine.

Barton je posljednji put nastupio u devetom mjesecu prošle godine, a nokautom u prvoj rundi izgubio je od Asaela Adjoudja na Bellator 285 priredbi. Vrijedi spomenuti da je Barton u Bellatoru prošle godine porazio Fabacaryja Diattu koji je u meč ušao s omjerom 8-0, a ‘‘Lord‘‘ mu je nanio prvi poraz u karijeri.

Sve u svemu itekako ozbiljan protivnik za Bažanta kojeg nismo imali prilike gledati od 11. mjeseca prošle godine i meča na Cage Warriors 147 eventu. Bažant je tada podijeljenom sudačkom odlukom izgubio od Morgana Charrierea, bivšeg CW-ovog prvaka perolake kategorije. Nadamo se da slijedi povratak pobjedama tog 28. svibnja (peti mjesec) u Areni Zagreb.

Linker
25. travanj 2024 09:42