Regija

Forgač najavio dolazak FNC-a u drugi najveći dalmatinski grad: ‘Dvorana je savršena, dat ću sve od sebe‘

Dražen Forgač

 Tomislav Kristo/CROPIX
Čelni čovjek FNC-a upitan je o manjku FNC-ovih evenata u Dalmaciji

FNC organizacija u svojih pet godina postojanja posjetila je ukupno sedam hrvatskih gradova i jednu općinu (Medulin). Zagreb je višestruko puta ugostio vodeću regionalnu MMA organizaciju, eventi u Puli također su značajni u razvoju organizacije, a FNC je još dolazio u Osijek, Zabok (dvaput), Sisak, Karlovac i Šibenik.

image

Hrvatski gradovi u kojima su se održali FNC-ovi eventi

Fight Site

Gledajući grafiku koju smo priložili, vidljivo je kako FNC nije odlazio pretjerano južno kad je u pitanju održavanje eventa. Izuzev priredbe koja se 2021. godine održala u Šibeniku, FNC nije odlazio u južni dio Hrvatske. Primijetili su to i fanovi, pa je tako Dražen Forgač kao jedan od čelnika organizacije upitan o dolasku FNC-a u Dalmaciju.

"Zašto je Dalmacija zapostavljena što se tiče evenata?", glasilo je pitanje upućeno Forgaču putem "Q&A-ja" na njegovom Instagram profilu, a Forgač je iskazao želju za širenjem FNC-a u južnije krajeve Hrvatske.

"Manjak MMA scene, klubova, boraca... Morat ćemo nešto poduzeti po tom pitanju. Osobno bih volio FNC u zadarskom Višnjiku.", otkrio je Dražen Forgač.

image

Instagram story Dražena Forgača

Screenshot (instagram, Dražen Forgač)

Zanimljivo je da je Forgač dobio nekoliko pitanja koja su se doticala upravo Zadra, a čini se kako u skorijem periodu možemo očekivati dolazak FNC-a u Zadar. Dražen Forgač ima veliku želju pružiti FNC-ov spektakl publici u Zadru.

"Dvorana je savršena, nadam se da će doći do tog eventa. Obećavam da ću dati sve od sebe da dovedem FNC u Zadar.", poručio je "Forgy".

image

Instagram story Dražena Forgača

Screenshot (instagram, Dražen Forgač)

image

Instagram story Dražena Forgača

Screenshot (instagram, Dražen Forgač)

Dvorana Krešimira Ćosića (nekoć poznata kao Višnjik) zapravo je ta "savršena" dvorana koju Forgač spominje. Radi se o dvorani otvorenoj 2008. godine ususret Svjetskom rukometnom prvenstvu koje se održalo u Hrvatskoj. U Dvoranu Krešimira Ćosića moglo bi se smjestiti između sedam i osam tisuća gledatelja, a ne sumnjamo da bi Zadrani s oduševljenjem prihvatili dolazak FNC-a u njihov grad.

Nadamo se da će Forgač uspjeti u svome naumu, a FNC u Splitu također je nešto čemu se nadamo u budućnosti. Naravno, puno toga ovisi o infrastrukturi i mogućnostima koje se nude za dolazak FNC-a, ali najbitnije je da FNC ima ambiciju posjećivati sve dijelove Lijepe Naše.

Linker
12. listopad 2024 19:11