Regija

Gabrijel Veočić sve je bliže Olimpijskim igrama! Brođanin je ušao u četvrtfinale Europskih igara

Gabrijel Veočić

 Screenshot (european Boxing Games) | Hbs)
22-godišnja ‘‘Kobra iz Broda‘‘ nastavlja svoj pohod ka osvajanju medalje na Europskim igrama

Najbolji hrvatski amaterski boksač nastavlja svoj pohod ka plasmanu na Olimpijske igre. Brođanin Gabrijel Veočić danas je odradio osminu finala Europskih igara u Krakovu, a jednoglasnom odlukom sudaca porazio je rumunjskog reprezentativca Andreija Aradoaieja, brončanog s EP-a 2022. godine.

Veočić je po tko zna koji put prezentirao svoju nevjerojatnu tehničku profinjenost i mirnoću u ovakvim mečevima. Kontrolirao je Gabrijel borbu od prve do posljednje sekunde i zasluženo je izborio plasman u četvrtfinale kategorije do 80 kilograma.

Odmah se Veočić nametnuo kao dominantniji boksač u ringu i uspostavio je inicijativu od prve sekunde. Aradoiae je podosta inicirao klinč tijekom prve runde jer se mučio s pronalaskom distance i pogađanjem Veočića koji je sjajno eskivirao većinu njegovih pokušaja. Gabrijel je lijepo pogađao prednjim direktom, a u nekoliko navrata je lijepo povezao kombinaciju desnog aperkata i lijevog krošea. Prvu rundu odradio je vrlo dobro.

Rumunj je i početkom druge runde nastavio neoprezno ulaziti u klinč, a to ga je dovelo i do situacije u kojoj je završio na tlu nakon sudara s Veočićem. Naravno, nije se radilo o nokdaunu, nego o nezgodi. Agresivnije je Aradoiae pristupio drugoj rundi te je nekoliko puta čisto pogodio lijevim krošeom. Veočić je nastavio s dobrim lateralnim kretnjama i pogađao je iz kontri. Upustio se Gabrijel nekoliko puta i u otvorene razmjene s opasnim rumunjskim predstavnikom, ali uspješno je eskivirao njegove najopasnije pokušaje. Veočić se nije ustručavao držati ruke spuštenima i prezentirao je jako dobar ‘‘head movement‘‘.

U više navrata sudac je morao i upozoravati boksače zbog situacija u klinču, a sredinom treće runde Aradoiae pogodio je Veočića u stražnji dio glave nakon čega je Gabrijel završio jednim koljenom oslonjen na tlo. Nije tu bilo brojanja suca, a Rumunja je sudac upozorio da pripazi na takve nedozvoljene udarce. Bio je ovo na kraju jedan podosta iscrpljujuć meč s puno pritiska od strane Rumunja, kao i s puno situacija gdje su boksači završavali u klinču. Ipak, zaslužena pobjeda Veočića jednoglasnom odlukom.

Samo jedna pobjeda dijeli 22-godišnjeg Veočića od polufinala Europskih igara i plasmana na Olimpijske igre koje se sljedeće godine održavaju u Parizu. Gabrijel je današnjom pobjedom okončao vrlo uspješan dan za hrvatsku boksačku reprezentaciju. Osim Veočića, plasman u četvrtfinale izborili su Sara Beram (-60 kg) i Marko Čalić (-92 kg), dok Nikolina Ćaćić nažalost nije uspjela poraziti favoriziranu Sirine Charaabi.

Linker
01. svibanj 2024 06:29