K1 i Boks

Marko Čalić svladao mladog Litavca te se plasirao u četvrtfinale Europskih igara u Krakowu!

Marko Čalić

 Instagram, Marko Čalić
Marko je pokazao kako je ipak bolji i iskusniji boksač te je srušio i ovu prepreku do finala

Nakon što je uspješno otvorio natjecanje u Krakowu, 35-godišnji pulski teškaš Marko Čalić je danas imao svoj drugi nastup po redu na Europskim igrama. Danas se u borbi za četvrtfinale turnira borio protiv 21-godišnjeg Litavca Simonasa Urbonaviciusa koji je u prvom kolu turnira bio slobodan.

U prvom nastupu na turniru je iskusno svladao bosanskohercegovačkog boksača Džemala Bošnjaka odlukom sudaca, a sada se borio za četvrtfinale turnira te je nastavio svoj put ka kvalifikaciji na OI.

Otvorio je Urbonavicius direktima u glavu i tijelo, dok se Marko kretao unaprijed i dobro pogađao protivnika. Bacio je Čalić nekoliko jakih krošea, no Urbonavicius je uspio eskivirati i nastaviti bez problema. Dobar aperkat je Marko zavukao, no i Urbonavicius je vratio solidnom kontrom. Sada je Litavac bio taj koji je diktirao tempo meča, a krajem runde su se nekoliko puta našli u klinču. U samom finišu su ušli u razmjenu, no zvono se brzo oglasilo.

Druga je runda krenula slično kao i prva, Urbonavicius je gađao glavu i tijelo dugim direktima. Napadao je Marko širokim krošeima i zadnjim direktom, a Urbonavicius se našao i na podu, no brojanja nije bilo jer se poskliznuo. Nastavio je Marko agresivno te je i sam primio nekoliko dobrih udaraca, no u ovoj rundi su mu udarci bilo konkretniji i Urbonavicius ih je sigurno bolje osjetio. Krajem runde je Litavac opet pritiskao, dok ga je Marko izazivao spuštenim gardom.

U posljednjoj rundi smo ponovno gledali pritisak Urbonaviciusa, a Marko ga je konstantno pokušao navući da se previše razmaše i da ga eventualno kazni. Par dobrih desnih krošea je Marko pogodio, a u rundi je bilo i dosta klinča. Marko je odlično pogađao umornog Urbonaviciusa, ali se ovaj nije predavao te je konstanto Marka pritiskao uz konopce.

Pobjedu je odnio jednoglasnom odlukom sudaca Marko Čalić, te se plasirao u četvrtfinale natjecanja! Bravo Marko!

Linker
02. svibanj 2024 17:00