Regija

Petar Krešimir Knežević zaustavljen u osmini finala Europskih igara: Bolji je bio francuski predstavnik

Marijo Preskar (lijevo) i Petar Krešimir Knežević (desno)

 Hrvatski Boksački Savez
Talentirani hrvatski boksač nije uspio svladati i drugu prepreku na Europskim igrama u Krakovu

Nakon jučerašnjeg vrlo uspješnog dana za hrvatske boksače na Europskim igrama u Krakovu, novi dan nije dobro započeo za našu reprezentaciju. Petar Krešimir Knežević (-71 kg) prvi je od dvoje naših predstavnika koji će danas nastupiti, a borac iz BK Sveti Donat Zadar nije se uspio plasirati u četvrtfinale. Jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je od Francuza Makana-Viea Traorea.

Prva runda gotovo do samog kraja bila je vrlo izjednačena. Petar Krešimir Knežević zauzeo je sredinu ringu i prvi dio runde dobro je kontrolirao borbu prednjim i stražnjim direktom. Ipak, kako je runda odmicala, Traore je sve bolje osjećao distancu i Knežević je u više navrata ostao prekratak pokušavajući desnicom pogoditi francuskog predstavnika. Nije ni Traore bio puno uspješniji u svojim pokušajima, ali krajem runde dolazi do situacije kojom je glavni sudac definitivno odlučio rundu u korist Traorea. Francuz je lijevim krošeom pogodio Kneževića, a sudac se odlučio na brojanje našem boksaču. Potpuno nejasno zašto je došlo do brojanja, jer Knežević uopće nije bio uzdrman što je jasno i signalizirao sucu. Brojanje u korist Traorea definitivno je prevagnulo u prvoj rundi. Svih pet sudaca bodovalo je rundu 10-9 u korist Traorea.

Agresivnije je Knežević ušao u drugu rundu, jer je bio svjestan kako je izgubio prvu rundu. To ga je koštalo nekoliko primljenih udaraca na samom početku runde, ali nije se 19-godišnji hrvatski boksač dao sputati. Nastavio je Petar Krešimir snažno pritiskati i tražio je preokret. Traore se dobro kretao i pokazao se vrlo zahtjevnom metom za konkretnije pogotke. Uspio je Knežević krajem runde pritisnuti Traorea u kut, nanizao je nekoliko dobrih udaraca u tijelo i glavu protivnika, ali bila je ovo još jedna vrlo tijesna runda, a suci su ponovno prevagu dali Traoreu (10-9 x3, 10-8 x2). Rezultat 10-9 u korist Traorea definitivno je razumljiv, ali zbilja je nejasno zašto su dvojica sudaca bodovali ovu rundu 10-8 za Traorea,

Odlično je Knežević pristupio trećoj rundi te je dobar dio te runde držao Traorea leđima pritisnutog uz konope. Francuz je priliku tražio kroz kontre, ali Knežević nije prestajao sa svojim agresivnim pristupom i pritiskom. Naravno da ga je pretjerana agresivnost u nekim trenucima dovela do većih promašaja i kontri od strane Traorea, ali morao je hrvatski predstavnik juriti pobjedu prekidom. Nažalost, do toga nije ipak nije došlo.

Borba je na kraju otišla na sudačku odluku, a do pobjede jednoglasnom odlukom došao Makan-Vie Traore. Prava šteta zbog onog brojanja krajem prve runde, jer ne samo da je Traore time uzeo rundu, nego je i Knežević morao promijeniti kompletan pristup ostalim dvama rundama.

Ne treba 19-godišnji hrvatski boksač ipak pretjerano žaliti. Knežević je u Krakovu upisao pobjedu protiv Cosmina Daniela Hermiziua, a u osmini finala izgubio je od spomenutog Traorea. Važno je ovo iskustvo za mladog hrvatskog boksača i Knežević je pokazao kako se definitivno može nositi s boksačima na visokoj razini.

Danas u 18:45h još nas čeka meč Dee Bolanče (Pitbull Split), a mlada splitska boksačica tražit će četvrtfinale preko Dankinje Melisse Juvonen Mortensen. Prijenos mečeva na Europskim igrama možete pratiti putem LINKA.

Linker
18. travanj 2024 10:58