Regija

Hrgović odgovorio Kinezu na prozivku: ‘Idemo Zhang! Nadam se da nećeš promijeniti mišljenje‘

Filip Hrgović

 Igor Kralj/Avalon/Profimedia
‘‘El Animal‘‘ dobio je priliku osvrnuti se na prozivku od strane kineskog boksača Zhanga Zhileija

Sve su glasnije prozivke na relaciji Filip Hrgović (14-0-0, 12 KO) - Zhang Zhilei (23-0-1, 18 KO). 38-godišnji Kinez trenutno je neporažen u 24 profesionalna nastupa, a Filipa se dotaknuo nakon posljednje pobjede koju je ostvario prije tjedan dana. Zhang je u drugoj rundi nokautirao Amerikanca Craiga Lewisa, a nakon meča izjavio je kako bi se volio boriti protiv FIlipa Hrgovića.

"Sve dok mislite da ste dobri, dođite. Hrgović je mlad i motiviran boksač, ali za mene je beba", rekao je Zhilei.

Hrvatski boksač sinoć je nastupao i ostvario je 14. pobjedu u profesionalnoj karijeri. Nešto više od pune dvije runde, trebalo je Hrgović da završi hrabrog Emira Ahmatovića. ''El Animal'' silno je željan većih i težih mečeva, a Zhang Zhilei svakako bi bio njegov najteži protivnik u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

''Idemo Zhang! Mislim da je to rekao nakon borbe, a dan kasnije kad se probudio, zapitao se što je rekao. Mislim da će brzo promijeniti svoje mišljenje. Ali nadam se da neće, da će ostati pri svojim izjavama i da ćemo odraditi meč.'', rekao je Hrgović neposredno nakon slavlja protiv Ahmatovića, u razgovoru za Boxing Scene.

Reporter gore spomenutog portala pitao je našeg boksača ima li kakvu poruku za kineskog boksača. Hrgović je Zhangu zapravo dao savjet.

''Probaj postati malo brži jer inače neće biti zanimljiva borba. Samo malo brži budi. Ako budeš spor kao inače, meč će biti dosadan.'', poručio je ''El Animal''.

Čini se kako su oba borca uistinu zainteresirani za taj meč i upravo Zhang Zhilei mogao bi biti taj kompetitivni protivnik kojeg Hrgović silno traži. Vrijeme će pokazati, a u boksu se nikad ne zna. Previše je mogućih komplikacija kad su takvi dogovori u pitanju i stoga pričekajmo da se nešto konkretno i službeno dogodi.

Linker
22. ožujak 2023 13:37