Regija

Hrgovićev promotor poručio: ‘Iduće godine imat će teže protivnike i idemo po titulu‘

Nisse Sauerland

 Screenshot (Youtube, Boxing Scene)
Nisse Sauerland osvrnuo se na planove za Filipa Hrgovića u 2022. godini

Lakoćom je Filip Hrgović pobijedio Emira Ahmatovića u sinoćnjem meču unutar MGM Grand Arene u Las Vegasu. Početkom treće runde, Ahmatović je potpisao kapitulaciju, a Hrgović je nakon borbe rekao kako mu je dosta ovakvih mečeva te da želi kompetitivnije protivnike.

Hrgovićev promotor Nisse Sauerland u razgovoru za Boxing Social također se dotaknuo te teme i iznio je zanimljiva obećanja.

‘‘Idemo dalje, želimo taj eliminator. Dugo čekamo na to i to mora biti iduće. Imate Ortiza protiv Martina, a vidjet ćemo nakon toga. Tko ima dovoljno hrabrosti. Znamo da je Zhang zainteresiran, Filip također. Radi se o briljantnoj borbi.‘‘

Poznati promotor Eddie Hearn također je Hrgoviću obećao veliki meč u 2022. godini, no uvjet je bio da pobijedi Ahmatovića. Nisse Sauerland također smatra kako je bilo izuzetno važno odraditi dobar posao u sinoćnjem meču.

‘‘Teško je misliti da će svaki teškaš ovo gledati i razmišljati ‘O moj Bože‘. Ali gledajte, on može nokautirati ono što je ispred njega. Iduće godine imat će teže protivnike, odradit će ‘title eliminator‘ i borit će se za titulu.‘‘, rekao je Nisse.

Inače, Kubanac Luis Ortiz i Amerikanac Charles Martin prvog dana 2022. godine borit će se u svojevrsnom ‘‘title eliminatoru‘‘ prema IBF-u. Hrgović i njegov tim tvrde kako pobjednik tog meča neće biti nužno idući izazivač i nadaju se dobiti priliku za borbu protiv pobjednika te borbe. Nisse Sauerland izjavio je kako zapravo preferiraju taj meč, više nego onaj protiv Zhanga.

‘‘Mislim da smo spremni za bilo što. Preferirali bismo Martina ako pobijedi Ortiza. Borba protiv američkog teškaša, velik je to meč, ali i borba protiv Zhanga je odlična. Sretni smo i uživamo.‘‘

Linker
22. travanj 2024 08:01