Regija

Hrvatska reprezentacija se vratila s četiri medalje iz jakog boksačkog turnira u Poljskoj!

  Nikolina Cacic 

 Luis ROBAYO/AFP/Profimedia
Ovaj turnir je bio uvertira za kvalifikacijske turnire za Olimpijske igre

Hrvatska boksačka reprezentacija sudjelovala je na jakom međunarodnom 38. Memorijalu Feliksa Stamma u Poljskoj. Ono čime se Hrvati mogu pohvaliti je osvajanjem četiri medalje, od čega su tri bile brončanog sjaja, a jedna srebrnog. Zlatnu medalju nažalost nitko nije uspio osvojiti.

U teškoj kategoriji Marko Ramljak je bio vrlo blizu osvajanja zlatnog odličja protiv tehnički odlično potkovanog Ukrajinca koji je svoju taktiku pronašao u preciznim kontrama. Ramljak je u posljednjoj rundi išao po nokaut, no iskusni Ivan Sapun je pokazao pravo boksačko umijeće te nije dozvolio preokret od strane našeg boksača. Tako je Marko Ramljak osvojio srebrno odličje, te dobio vrijedno iskustvo jakog međunarodnog turnira.

Naša boksačka olimpijka Nikolina Ćaćić osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 54 kilograma. Bolja od nje bila je iskusna Bugarka Stanimira Petrova koja je zlatne medalje osvajala na svjetskim i europskim prvenstvima, što je Nikolini donijelo iskustvo, ali i najavu za novi pohod na Olimpijske igre u Krakowu s obzirom na to da se potpuno ravnopravno nosila s iskusnijom boksačicom.

Matteo Komadina izgubio je od višeg i dužeg Uzbekistanca Adkhajmon Mukhiddinova, inače kontragardaša koji je sjajno iskoristio svoje duge ekstremitete te preciznim kontrama pogađao našeg boksača. Matteo je u jednom trenutku imao i brojanje nakon što je iz kontre pogođen preciznim direktom, no borba je otišla do odluke sudaca, a Matteo je svoj pohod završio osvajanjem brončanog odličja.

U skraćivanju distance nije se dobro snašao niti Splićanin Petar Leskur koji je na sličan način izgubio od Uzbekistanca Turabeka Khabibullaeva. Leskur je kao i Kommadina naletio na kontru nakon čega mu je brojano, a u konačnici je uvjerljivo izgubio te osvojio još jedno brončano odličje. Za mladog Leskura ovo je bilo vrijedno iskustvo koje će mu jako dobro poslužiti na budućim turnirima.

Linker
26. travanj 2024 22:54