Regija

Imamo finaliste FON-a! Evo koji će mladi borci odmjeriti snage na velikom finalu u pulskoj Areni

Marko Ančić i Vojo Katanović

 Instagram/FNC
Hrvatski tim predstavljat će Marko Ančić, a srpski Vojo Katanović, koji je ‘upao‘ kao zamjena za ozlijeđenog Borisa Stanića

Nakon sedam emitiranih epizoda, FNC-ov reality show ušao je u svoju finalnu fazu koja će biti uprizorena 7. rujna na FNC 19 priredbi u pulskoj Areni. Sedma epizoda noćas je u ponoć objavljena na streaming platformi Voyo, a u njoj smo najprije gledali drugu polufinalnu borbu (nakon što je u prvoj Fran Luka Đurić pobijedio Borisa Stanića sudačkom odlukom), ali i doznali tko će biti finalisti hrvatskog i srpskog tima u pulskom amfiteatru.

Druga polufinalna borba donijela nam je okršaj Marka Aničića iz tima Hrvatska i Uroša Mitića iz tima Srbija. Ančić je u svom prvom meču pobijedio Stevana Đurđevića, dok je Mitić bio bolji od Petra Mujkanovića (obojica slavili sudačkom odlukom). U međusobnom polufinalnom okršaju Ančić je demonstrirao svoje vrhunske "grapplerske" kvalitete i pobijedio Mitića prisiljavanjem na predaju u prvoj rundi ("armbar").

U završnom dijelu sedme epizode čelni čovjek FNC-a, Dražen Forgač, otkrio je kako će upravo 21-godišnji Splićanin predstavljati Hrvatsku u finalu na FNC-u 17, a protivnik će mu sa srpske strane biti Vojo Katanović, koji je "upao" kao zamjena za ozlijeđenog Stanića i kojeg je ranije u "showu" pobijedio Đurić (sudačka odluka).

Hrvatski tim trenutno protiv srpskog vodi 10-3, a borci koje vodi Vaso Bakočević mogu stići do preokreta jedino ako Katanović pobijedi Ančića (pobjeda odlukom bodovat će se s tri boda, a prekidom s četiri), i ako "Psihopat", nadalje, svlada Filipa Pejića u okršaju trenera (pobjeda odlukom bodovat će se s četiri boda, a prekidom s pet).

Podsjetimo, pored finala FON-a, FNC 19 priredba donijet će i čitav niz ostalih spektakularnih borbi, od kojih svakako treba istaknuti onu između Mirana Fabjana i Yorgana De Castra za privremenu titulu u teškoj kategoriji, odnosno obračun Jordana Bartona i Ronyja Jason za naslov u perolakoj diviziji, kao i nastupe Marka Bojkovića, Darka Banovića, Martina Batura i Andresa Ramosa.

Linker
06. rujan 2024 15:14