Regija

Ivan Erslan nakon promjene protivnika: ‘Ne volim iznenađenja, ali najgore bi bilo nemati borbu‘

Ivan Erslan

 Sebastian Rudnicki/KSW
Samo tri dana pred borbu na KSW 67 priredbi, Ivan Erslan morao se prilagoditi novim uvjetima

Iako je cijele pripreme proveo s mislima na neporaženog Hasana Mezhieva, borca s kojim se ovog vikenda na KSW 67 priredbi trebao sučeliti, Ivan Erslan borit će se protiv drugog borca. Radi se o Brazilcu Caiju Bittencourtu, uz dodatak kako je došlo i do promjene kategorije, odnosno težinska granica podignuta je s 93 na 96 kilograma.

Ne bi trebalo na papiru Ivanu biti ništa lakše ili teže, obojica su opasni borci sposobni završavati svoje borbe i obojica posjeduju potrebno iskustvo. Nešto drugačije može biti kod Ivana s mentalne strane, jer ipak je to svojevrsni šok i situacija koja sama po sebi donosi neka nova pitanja koja jednostavno čovjek sam po sebi ne može izbjeći.

"Ne volim iznenađenja, no prijeći ću preko ovoga. Imam zanimljivog novog protivnika, možda i opasnijeg od prvobitno planiranog jer je drugačijeg stila. No, osjećam trnce zbog toga, dakle dobro sam", rekao je Ivan u razgovoru za KSW, dodavši kako je spreman u bližoj budućnosti ponovno ugovoriti borbu protiv Mezhieva:

"Ako on želi doći do titule u KSW-u, naravno da ćemo se morati susresti. S tim da želim da mi dođe kao neporažen pa da mu nanesem prvi poraz u karijeri."

Upitan je kako je izgledao proces pronalaska novog protivnika i je li imao neke svoje uvjete ili barem želje po tom pitanju.

"Uvijek postoji rizik i ne možeš ni u jednoj borbi unaprijed biti siguran u pobjedu. Ali, nisam dvojio niti jednog trenutka kad je ponuda došla. Najgora stvar koja mi se ovog tjedna može dogoditi je da nemam borbu. Rekao sam menadžeru da me ne mora pitati, samo da mi pronađe protivnika. Prihvatio sam i promjenu težine, najvažnije je boriti se", samopouzdano je dodao.

Ako Ivan nakon ove borbe ostane članom KSW-a, uz uvjet da opravda status favorita i u njoj pobijedi, ponovno je kandidat za napad na titulu, koja je odnedavno u vlasništvu Ibragima Chuzhigaeva. On je savladao do tada najdugovječnijeg KSW prvaka, Tomasza Narkuna, čovjeka kojem borbu ranije Erslan to nije uspio napraviti.

"Narkun u toj borbi nije izgledao dobro, neugodno me iznenadio. Mislio sam da će biti prevelik za njega, no bio je spor i nespretan. Mislim da je Chuzhigaev iskoristio njegov loš dan. Ako pobijedim u subotu namjeravam prozvati Narkuna. Vjerujem da sam pravi protivnik za njega, da bi se vratio gdje želi biti. Vidjet ćemo, možda on misli da bi to bila dobra borba za njega, no ovog puta bi bilo drugačije", prokomentirao je Erslan, ali i iznenadio prozivkom. Očito se više želi revanširati Poljaku nego doći do titule. No, do tada ju Narkun možda bude ponovno imao u svom vlasništvu.

Sve u svemu, Ivana pratimo u četvrtoj borbi KSW 67 programa, gdje ćemo imati priliku pratiti dva hrvatska borca za redom. U petoj borbi nastupit će Filip Pejić protiv neporaženog Dawida Śmiełowskog.

Linker
20. travanj 2024 16:20