Regija

Stošić 15 kilograma lakši od De Friesa, Pejić došao pretežak i ostaje bez dijela honorara

Darko Stošić

 screenshot (YouTube, KSW)
Ukupno tri borca iz naše regije trebali bi nastupiti na KSW 67 priredbi

Službeno vaganje za KSW 67 priredbi, koja se ovog vikenda održati u Varšavi, donijelo je podosta problema organizatorima. KSW inače nije promocija koja se često nosi s takvim problemima pa zbog toga još više čudi što se ovog puta dogodilo neočekivano puno slučajeva.

Tri borca nisu zadovoljila propisanu težinu kategorije u kojoj nastupaju. Prvi od njih je Andrzej Grzebyk, koji je za 300 grama premašio granicu velter kategorije te će ostati bez 30 posto svog honorara, dok će Idris Amizhaev ostati bez čak polovice. On je za gotovo tri kilograma premašio granicu od 80 kilograma, koja je postavljena kad je kao zamjena pristao uskočiti u borbu protiv Igora Michaliszyna.

Treći borac koji je premašio granicu kategorije nažalost je Filip Pejić. Hrvatski borac je na američkim pripremama nabacio dodatnu masu pa je njegova borba protiv Dawida Śmiełowskog dogovorena do 68.5 kilograma. Ipak, Pejić je na vagu stao sa 69 i on će poput Grzebyka ostati bez 30 posto predviđene zarade.

U glavnoj borbi priredbe Darko Stošić će dočekati protivnika na gornjoj granici teške kategorije. Naime, Philu de Friesu je vaga pokazala maksimalnih 120 kilograma. S druge strane, Stošić je na za sebe već standardnih 105 kilograma. No, nije to ništa neočekivano, zapravo su to težine kakvih su obojica itekako bili svjesni i Darko se je pripremao upravo za to.

Trenutno nije poznato što je s borbom Ivana Erslana protiv Caija Bittencourta. Naime, Brazilac je imao problema sa skidanjem kilograma i konačnu odluku trebao bi donijeti KSW-ov liječnički tim.

Linker
23. travanj 2024 19:46