Regija

‘Sport kao niti jedan drugi‘: Erslan je nazdravio s Haratykom nakon meča, Stošić sportski pozdravio Martineka

Ivan Erslan i Rafal Haratyk | Darko Stošić i Michal Martinek

 Instagram (ksw)
Domaći borci ponovno su prezentirali uzorno ponašanje na gostujućem terenu

Polovičan uspjeh ostvarili su regionalni borci na sinoć održanom KSW 87 eventu. Hrvatski poluteškaš Ivan Erslan (13-3-0) izgubio je nokautom u prvoj rundi, a bolji od našeg borca bio je Poljak Rafal Haratyk (17-5-2).

Najavljivali smo vam Haratyka kao izrazito opasnog borca koji je odlične rezultate bilježio i u jakoj ruskoj ACA organizaciji. Haratyk je slavio u velikom dijelu svojih dosadašnjih mečeva, a gubio je uglavnom od vrhunskih boraca kao što su Dricus Du Plessis, Abdoul Abdouraguimov, Omari Akhmedov itd.

Haratyk je bio pravi test Erslanovih mogućnosti, ali hrvatski borac nažalost je pao na jučerašnjem ispitu. Oba borca ušla su pomalo rezervirano u meč, ali nakon što se borba rasplamsala, deblji kraj izvukao je Erslan. Tvrdi udarci Poljaka bili su presudni, a Haratyk je nakon meča izjavio kako je Erslan bio predvidljiv i ničime ga nije iznenadio.

31-godišnjem Erslanu slijedi pauza, a zatim mora napraviti neke promjene u svojoj igri. Nešto nedostaje za taj dodatni iskorak, ali ništa nije izgubljeno i Erslan ima vremena za ostvariti svoj potencijal.

Ono što je svakako pohvalno, jest način na koji se naš borac nosi s porazima. Ivan Erslan uvijek je sportaš u punom smislu te riječi i uz njegovo ime ne vežu se nikakvi ekscesi. Erslan se tako nedugo nakon meča našao s Rafalom Haratykom, uručio je Poljaku svoj dres prožet hrvatskom šahovnicom, a zajedno su i nazdravili. Lijepa gesta od strane obojice boraca i što dodati, osim da obojici želimo sreću u nastavku karijere.

‘‘Sport kao niti jedan drugi.‘‘, KSW-ov je opis fotografije na kojoj poziraju Erslan i Haratyk.

Uzajamno poštovanje nije izostalo niti među akterima glavne borbe večeri. Darko Stošić utišao je publiku u češkoj Werk Areni, nokautiravši Michala Martineka u prvoj rundi. Martinek je očekivano ušao u meč, držao je distancu, lijepo se kretao i pogađao je prednjim direktom.

Pribojavali su se neki da bi Darko Stošić mogao pasivno odraditi ovaj meč i da će se prepustiti tempu Michala Martineka. To se nije dogodilo, a Stošić je odradio taktički jako dobar meč. Skraćivao je distancu, vršio je pritisak na Martineka i znao je da mu treba samo jedan čisti udarac da ‘‘ugasi‘‘ češkog teškaša. Dvije minute i četiri sekunde bile su dovoljne Darku za novu pobjedu, a nakon meča prozvao je Phila De Friesa na novi okršaj za titulu u teškoj kategoriji.

Darko napad na pojas definitivno zaslužuje. Srpski teškaš nerješiva je enigma za sve KSW-ove teškaše, osim za prvaka De Friesa. Vrijeme je za revanš, a nadamo se puno boljoj Darkovoj izvedbi od one prošlogodišnje.

Linker
01. svibanj 2024 02:35