Regija

Ivan Erslan predvodi finale Armagedona borbom protiv donedavnog velikog brazilskog UFC potencijala

Ivan Erslan
 Ronald Gorsic/CROPIX
Poznata je glavna borba velike FNC-ove priredbe najavljena za posljednji mjesec ove godine

Tijekom prošlog tjedna saznali smo nekoliko važnih informacija vezanih uz finalnu priredbu druge sezone FNC Armagedon turnira. Ona će se održati 4. prosinca u osječkoj dvorani "Gradski vrt". Sad smo saznali i koja će biti glavna borba priredbe, a ujedno će to biti svakako najjača borba do sada organizirana u borilištu trenutno jedine aktivne hrvatske borilačke organizacije.

Kao što smo posljednjih dana već mogli pročitati na FNC-ovim internet kanalima, priredbu će predvoditi najbolji hrvatski poluteškaš i jedan od najboljih boraca KSW promocije te nedavni izazivač za njihovu titulu, Ivan Erslan. Po drugi put otkako je KSW borac kratko će se vratiti u hrvatsku promociju, ali uz jednu itekako ozbiljnu borbu. Protiv sebe će imati protivnika koji je ne tako davno nastupao u UFC-ovom Octagonu.

Henrique da Silva, 32-godišnji borac nadimka Frankenstein, bio je 2016. godine veliko UFC-ovo pojačanje, kad je najvećoj svjetskoj promociji pristupio s čistih deset pobjeda. Svoju kvalitetu potvrdio je s dvije pobjede prekidom u prva dva UFC nastupa, nakon čega su uslijedili ozbiljniji ispiti. Nažalost po njega, za njih nije bio spreman, pa je naredao četiri poraza. Bolji od njega bili su Paul Craig, Jordan Johnson, Ion Cutelaba i posljednje Gokhan Saki, slijedom čega mu je promocija uručila otkaz.

Dobio je Henrique 2018. godine priliku vratiti se u UFC, no u Contender Seriesu je izgubio borbu od Johnnyja Walkera, koji je nakon toga napravio pravi "boom" u promociji. Frankenstein se nakon toga odlučio posvetiti nastupima Brazilu i Europi te je u posljednja četiri nastupa upisao dvije pobjede i dva poraza. Nastupao je u češkom Oktagonu, a sad stiže u FNC. Radi se ovdje o jednom klasnom nokauteru, koji je 14 od svojih 16 pobjeda (uz kojih ima sedam poraza) upisao tom fanovima najdražom metodom.

Erslan je u lipnju odradio svoju prvu borbu nakon prošlogodišnjeg poraza od Tomasza Narkuna, koji mu je ujedno prvi u profesionalnoj karijeri te je savladao još jednog bivšeg KSW-ovog izazivača, Przemyslawa Mysialu. Ova borba na FNC-u svakako će biti pobliže praćena od strane vodstva poljske promocije, gdje se Ivan nada dobiti još jednu priliku za napad na tron. Prvi put ga je poraza koštao trenutak nepažnje, no on je sam rekao kako je tim nastupom zaradio važnu lekciju pred nastavak karijere, čiji bi najbolji dani tek trebali doći.

Linker
25. travanj 2024 11:28