Regija

Marku Bojkoviću dodijeljen protivnik za FNC u Osijeku, radi se o mladom Poljaku

Marko Bojković

 Boris Kovacev/CROPIX
Dawid Galecki bit će protivnik ‘Skull Crushera‘ u njegovoj prvoj borbi na velikoj sceni

Mladi borac iz beogradskog Ahileja sve je oduševio svojim nastupom u prvoj sezoni FNC Armagedona. Marko Bojković nikako nije imao lak put na turniru, ali već nakon prve borbe, u kojoj je završio Žigu Mikulana, vidjelo se da tu postoji potencijal. Nakon eliminacije Luke Milidragovića, a onda i finalne pobjede nad Patrikom Čelićem, bilo je jasno da mladi Vojvođanin ima kvalitetu za velike stvari. Trebalo je samo odabrati kojim profesionalnim putem krenuti, a on je odabrao potpis ugovora s FNC promocijom.

Već ranije je najavljeno kako će se Bojković boriti na finalu druge sezone FNC Armagodona, koje se održava 4. prosinca u Osijeku. A lokacijom priredbe bio je najviše oduševljen on sam, budući da se njegovo selo Karavukovo nalazi na 45 kilometara od najvećeg slavonskog grada. Drugo mjesto iza granice, između Bogojeva i Odžaka. A to znači i veliki broj njegovih prijatelja na tribinama, što je sam najavio kao veliku motivaciju te ispunjenje želje.

Sad je službeno dobio i protivnika, a to je 22-godišnji Dawid Galecki koji će u Osijek doputovati iz Poljske. Riječ je o borcu koji je do sada upisao dvije profesionalne pobjede i dva poraza, što je svakako relevantan ispit za nekoga tko tek kreće u svoju profesionalnu karijeru.

Ovime se broj službeno najavljenih borbi za priredbu u Osijeku popeo na osam. Glavna borba priredbe bit će okršaj Ivana Erslana i bivšeg UFC-ovog poluteškaša Henriquea da Silve, a kao "superfight" je i najavljena borba domaćeg junaka Saše Milinkovića protiv još jednog borca s iskustvom nastupa u najvećim promocijama, Olija Thompsona.

U finalnim borbama druge sezone Armagedona sastaju se redom Mateo Bolfan i Denis Jurakić u perolakoj kategoriji, Rusi Minev i Alberto Antić u lakoj, Aleksandar Mihailovć i Đorđe Bukvić u velteru, Matija Bosančić i Mateo Šitum u srednjoj te Mario Žgela i Igor Kuzmanović u poluteškoj kategoriji.

Linker
26. travanj 2024 09:52