Regija

Ivana Širić Petrović po prvi puta obranila titulu u Ares-u! Prekidom je pobijedila Poljakinju

Ivana Širić Petrović

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Meč nije bio lagan, no Ivana je na kraju ipak uspjela doći do prve obrane titule

U devetom mjesecu prošle godine Ivana Širić Petrović ispisala je povijest te je postala prvom prvakinjom u Ares FC-u. Tom je prilikom ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi svladala nezgodu Francuskinju Alexandru Tekenah, a titulu je trebala braniti u prvom mjesecu protiv večerašnje protivnice Eweline Wozniak. Borba je tada otkazana, no večeras su se konačno susrele u kavezu francuskog Aresa.

Prva runda

Wozniak je krenula nešto agresivnije, skratila je distancu i borbu odvela u klinč na žicu. Jako težak lakat je pogodila Poljakinja i odmah Ivanu bacila u nokdaun, nakon čega su se našli u parteru. Poljakinja je bila gornja, no Ivana je iz garda radila jako dobar posao. Poneki udarac je prošao od strane Wozniak, a Ivana se činila kao da ju ne ugrožava. Dobar ‘‘upkick‘‘ je Ivana pogodila, no Poljakinja je počela sve češće i snažnije pogađati. Ivana se uspjela pridići te je i srušila Wozniak. Sada je Ivana bila gornja u parteru i ona je bila ta koja nanosi štetu.

Druga runda

Obje su krenule agresivno te su obje pogodile ponešto. Ivana je uspjela borbu odvesti u parter gdje je odlično kontrolirala protivnicu. Prešla je Ivana u ‘‘side monut‘‘ i bacala je poneki udarac, a Ivana je krenula izolirati desnu ruku. Wozniak je napala ‘‘armbar‘‘, no Ivana ga je na vrijeme prepoznala i obranila. Ivana je ušla u ‘‘mount‘‘, te je laktovima počela nanositi štetu. Ivana je napala ‘‘toe hold‘‘, no bez uspjeha. Ivana je opet došla u ‘‘mount‘‘, Poljakinja se okrenula, a Ivana je napadala gušenje. Bacala je i udarce s leđa, zaključala je gušenje, no Wozniak je preživjela. Pet sekundi do kraja je Ivana uhvatila ‘‘armbar‘‘, no vremena nije bilo.

Treća runda

Nešto nižim tempom su krenule, a Ivana je brzo pokušala rušenje koje je Wozniak pročitala. Poljakinja je postala nešto agresivnija, djelovalo je da baca jače udarce od Ivane. Borkinje su razmjenjivale ponešto udaraca, no u prvom dijelu runde niti jedna nije bila ugrožena. Ivana je uz žicu pokušavala rušenje, a do njega je i došla nakon nekog vremena. Ostatak runde je Ivana bila gornja u parteru, a krajem runde je došla u ‘‘mount‘‘ gdje je bacila dosta dobrih udaraca.

Četvrta runda

Ivana je krenula direktima, no i Wizniak je bila agresivna te je dobro pogađala Ivanu. Wozniak je pokušala rušiti Ivanu i dovela ju je uz žicu, no Ivana ju je okrenula i došla do dominantnije pozicije. Srušila ju je i opet završila gornja u parteru. Ivana je opet došla u ‘‘mount‘‘, nanosila je štetu laktovima, a Poljakinja je okrenula leđa, Ivana je zaključala gušenje te je Wozniak tapkala! Ivana je pobijedila!

Iskrene čestitke Ivani i njenom timu na prvoj obrani titule! Nije bilo lako, no njena kvaliteta je ipak prevladala.

Linker
18. travanj 2024 21:19