Regija

Ivanu Širić Petrović čeka najveći meč dosadašnje karijere: Mostarka će se boriti za pojas u Aresu!

Ivana Širić Petrović

 Screenshot (youtube, Ares Fc)
28-godišnja hrvatska borkinja pokušat će doći do svoje pete pobjede u jednako toliko nastupa

Nakon velikih borilačkih priredbi proteklog vikenda, možemo se polako okrenuti onome što slijedi. Ovog vikenda UFC se odlučio na pauzu, a vratit će se 3. rujna (deveti mjesec) eventom u Parizu. Istog vikenda održat će se i FNC u Puli, no sada ćemo vam pažnju skrenuti i na event Ares FC promocije koji će se održati 2. rujna (deveti mjesec). Promocija koju vodi Fernand Lopez, trener Ciryla Ganea i glavni trener MMA Factory dvorane priprema meč koji bi mogao biti zanimljiv za sve regionalne MMA fanove.

U sklopu njihovog sljedećeg eventa, Ivana Širić Petrović (4-0-0) borit će se za titulu prvakinje u muha kategoriji (-125 lbs). Radi se o hrvatskoj borkinji koja dolazi iz Mostara, ali dugi niz godina živi u Norveškoj.

Ivana je imala uspješnu amatersku MMA karijeru te je osvajala titule u dvama različitim kategorijama pod okrilje Cage Warriors Academyja. Radi se o amaterskim eventima koje organizira poznata britanska MMA promocija, a nakon što je Ivana osvojila titule u bantamu i muha kategoriji, odlučila se otisnuti u profesionalke.

Nakon prve dvije pobjede u jednako toliko profesionalnih nastupa, došao je potpis ugovora s jakom francuskom MMA promocijom Ares FC. Svoj debi za Ares, Ivana je odradila u drugom mjesecu ove godine. Tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedila je Dorotu Norek, a samo dva i pol mjeseca kasnije, Ivana Širić Petrović upisala je i drugu pobjedu u Aresu.

Podijeljenom sudačkom odlukom savladala je osjetno iskusniju Martu Waliczek koja je u taj meč ušla s pet pobjeda i četiri poraza. Dvama kvalitetnim nastupima, Širić Petrović zaslužila je napad na Aresovu titulu u muha kategoriji.

Protivnica će joj biti Alexandra Tekenah (2-0-0), talentirana francuska borkinja koja je obje dosadašnje pobjede upisala također u Aresu. Nokautom u prvoj rundi pobijedila je u svom debitantskom nastupu, a u petom mjesecu ove godine, jednoglasnom odlukom slavila je protiv Megan Morris.

Važan meč čeka Ivanu Širić Petrović koja bi se novom pobjedom etablirala kao jedna od boljih europskih borkinja izvan UFC-a. Međutim, pobijedi li 2. rujna (deveti mjesec) u meču protiv Tekenah, možda Širić Petrović više ne bude borkinja ‘‘izvan UFC-a‘‘.

Naime, čelnici francuske promocije prvotno su ovaj event trebali održati u desetom mjesecu ove godine. Međutim, pomjerili su ga na raniji termin, samo dan uoči održavanja UFC-ovog eventa u Parizu. Time bi mogli privući i određene UFC-ove čelnike da uživo svjedoče nastupima njihovih boraca. Pruži li Ivana dobar nastup, tko zna što bi se moglo dogoditi u budućnosti.

Inače, Ivana Širić Petrović uživa pažnju norveške borilačke javnosti, a nada se kako će ju i regionalna publika što prije popratiti.

Linker
06. srpanj 2024 20:02