Regija

‘Ja sam čovjek od riječi‘: ‘Joker‘ Ilić potvrdio je revanš protiv Shlemenka, poznati su svi detalji!

Alexander Shlemenko vs. Aleksandar Joker Ilić

 Rcc Mma
34-godišnji srpski borac srednje kategorije ponovo odlazi na megdan legendarnom ruskom borcu

Ono je što u devetom mjesecu najavljeno, danas je dobilo svoju službenu potvrdu. Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić i Alexander Shlemenko ponovo će se obračunati pod okriljem RCC organizacije!

Ponajbolji srpski MMA borac pristao je još jednom doći na gostujući teren u Jekaterinburg, gdje će se po drugi put u karijeri obračunati s legendarnim ruskim borcem i nekadašnjim prvakom Bellatorove srednje kategorije. Ilić i Shlemenko predvodit će RCC 17 event, a jedan Alexey Oleinik nastupit će u sunaslovnoj borbi večeri, odnosno kao predborba Iliću i Shlemenku. Trenutno nije poznat Oleinikov protivnik, ali prema navodima RCC-a, uskoro će biti.

‘‘Joker‘‘ je u osmom mjesecu prošle godine nastupio na RCC 12 eventu, a mnogi su vjerovali da je u Rusiju doveden ‘‘na klanje‘‘. Trebao je Ilić poslužiti kao zagrijavanje za meč između Shlemenka i Ismailova, ali planove im je pokvario već nakon 21 sekundu borbe.

Toliko je Iliću trebalo da nokautira Shlemenka i otvori si brojna vrata na ruskoj borilačkoj sceni. Ilić je nakon toga dobio priliku boriti se protiv Mage Ismailova, a bio je to boksački meč koji je Ilić izgubio na bodove.

Vratio se ‘‘Joker‘‘ MMA-u nakon toga, porazio je Marcina Naruszczku na Brave-ovom eventu u Beogradu, ali uslijedio je dug oporavak zbog loma ruke. Ilić se u kavez vraća 15. prosinca (12. mjesec) na RCC 17 eventu, a Shlemenko je zasigurno željan osvete.

Nakon poraza od Ilića, Shlemenko je upao u malu rezultatsku krizu. Pod okriljem svoje Shlemenko FC organizacije, Rus je remizirao protiv Clebera Souse, a krajem 2022. godine Shlemenko je na RCC 13 eventu izgubio od Magomeda Ismailova.

Dva nastupa ove godine odradio je Shlemenko. U četvrtom mjesecu porazio je Yasubeyja Enomoto u kickboksačkom okršaju, a u sedmom mjesecu pobijedio je Alexa ‘‘Kauboja‘‘ Oliveiru, ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Dakle, u pobjedničkom ritmu Shlemenko dolazi na okršaj protiv Ilića, a to će mu biti jubilarni 80. MMA nastup u karijeri. 63 puta je slavio, 15 puta je poražen, a jednom je remizirao. Nokautom je gubio samo tri puta u karijeri, a upravo je ‘‘Joker‘‘ jedan od tih boraca koji su uspjeli nokautirati Shlemenka. Nadamo se da će postati prvi kojem je to dvaput pošlo za rukom.

Linker
11. travanj 2024 13:11