Ostalo

Kakva vijest iz Poljske! Ivan Vitasović debitirat će u KSW-u okršajem protiv Badr Harijevog krvnika!

Arkadiusz Wrzosek i Ivan Vitasović

 Screenshot/Instagram (KSW)
Hrvatski teškaš nastupit će na prvoj priredbi najjače europske MMA promocije u 2024. godini

KSW će novu 2024. godinu započeti priredbom koja će se 20. siječnja održati u Varšavi, a na tom ćemo "eventu" gledati i debitantski nastup Ivana Vitasovića (12-5-1) u najjaćoj europskoj MMA organizaciji. Predstavnik pulskog Trojana, aktualni prvak FNC-ove teške kategorije, u poljskoj će prijestolnici odmjeriti snage s opasnim domaćim borcem - Arkadiuszem Wrzosekom (3-0).

Vitasović je posljednji put u oktogon ušao početkom rujna kada je, na FNC 12 priredbi u Puli, tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio Michala Andryszaka i tako obranio pojas FNC-ovog "heavyweight" prvaka. Wrzosek je, s druge strane, posljednju borbu odradio početkom lipnja na KSW 83 "eventu", kada je u prvoj rundi na predaju prisilio Bogdana Stoicu ("forearm choke"). Ukupno je Wrzosek odradio tri meča pod okriljem poljske promocije, te iz svakog od njih izašao kao pobjednik, a prije nego što se (u kolovozu prošle godine) priključio KSW-u, imao je uspješnu karijeru u kikboksu.

Wrzosek je tijekom kikboksačke karijere u ring ulazio ukupno 20 puta, pri čemu je upisao 14 pobjeda (isporučio devet nokauta), pet poraza i jedan "no contest". U studenom 2021. pridružio se Gloryju, te u svom debiju izgubio od Benjamina Adegbuyija, da bi nešto manje od godinu dana kasnije nokautirao Demorea Dennisa. Najpoznatiji Wrzosekov meč pod okriljem Gloryja onaj je iz travnja 2021. godine, kada je poljski teškaš odmjerio snage s legendarnim Badr Harijem. Marokanac je tri puta slao Poljaka u "knockdown" udarcima u tijelo, da bi Wrsozek ga, u drugoj rundi - nokautirao "high kickom".

Jedanaest mjeseci kasnije, na Glory 80 priredbi u belgijskom Hasseltu, uslijedio je revanš, no meč je završio prije nego je bilo predviđeno. Wrzosek i Hari nastupali su u sunaslovnoj borbi večeri; tijekom prve runde je dominirao Marokanac, a u drugoj ga je poljski teškaš pogodio koljenom u bradu i ozbiljno uzdrmao. Hari je "preživio" i dočekao kraj druge dionice, a u pauzi uoči početka treće došlo je do tučnjave navijača i općeg meteža na tribinama, zbog čega je meč (ali i cijeli "event) na koncu prekinut i proglašen kao "no contest". Zbog navedenih incidenata, u kojima je podržavao huligane Legije i Den Haaga koji su ga bodrili, te vrijeđao Harijeve naviječe, Wrzosek je, na koncu, otpušten iz Gloryja, a novog poslodavca pronašao je upravo u KSW-u.

Linker
25. travanj 2024 02:20