Regija

‘Ja sam najveći mu**nja na FNC-ovom rosteru i dokazat ću da su Bad Blue Boysi bolji od Green Dragonsa!‘

Francisco Barrio

 Screenshot (youtube, Fnc)
Francisco "Croata" Barrio u intervjuu za FNC najavio je svoj skorašnji meč protiv Bojana "Želve" Kosednara

Možda je još prerano i možda FNC još uvijek nema dovoljno godina postojanja za ovakve zaključke, ali Francisco "Croata" Barrio borac je kojeg se barem trenutno može nazvati ponajvećim borcem u povijesti FNC organizacije.

Šest nastupa odradio je Barrio unutar FNC-ovog kaveza i upisao je jednako toliko pobjeda. Dvaput je slavio u mečevima protiv Vase Bakočevića, a bolji je bio i od Dušana Džakića, Aleksandra Jankovića, Arlena "Benksa" Ribeira i Adija Durakovića. Barrio je aktualni prvak FNC-ove lake kategorije, a svoju sedmu pobjedu unutar organizacije tražit će 23. studenog (11. mjesec) na FNC 20 eventu u Areni Zagreb.

Borba protiv Bojana "Želve" Kosednara neće biti za pojas u lakoj kategoriji, nego u "catchweightu", ali bez obzira na izostanak pojasa, ovaj meč privući će veliku pažnju regionalnih MMA fanova. Za razliku od Barrija čiji "score" iznosi 13-4-0, Kosednar je upisao više poraza (13-15-0) nego pobjeda, ali "Želva" je uvijek opasan unutar kaveza.

Radi se o borcu koji ne bira mjesto, vrijeme i protivnika, a u kavez ulazi spreman poginuti. Njegov "score" nije impresivan kao "Croatin", ali Barrio se ne zavarava i svjestan je da ga čeka težak meč.

"Za mene je svaka borba najveća. Borim se protiv legende regionalnog MMA-a i cilj mi je pobijediti. Samo o tome razmišljam i idem dokazati svima da sam najbolji u regiji!", istaknuo je "Croata" u intervjuu za FNC.

Bojan Kosednar inače je poznat kao veliki fan nogometnog kluba Olimpija iz Ljubljane i na svojim mečevima uživa veliku podršku navijačke skupine Green Dragons. Olimpija je ljetos izbacila Rijeku iz kvalifikacija za Europsku ligu, na domaćem terenu slavili su rezultatom 5:0. Iako Green Dragonsi neće doći u Zagreb zbog nogometne utakmice, nego zbog podrške Kosednaru, Barrio ističe da ih ovaj put čeka poraz.

"‘Želvu‘ osobno ne poznajem, ali od drugih sam čuo da je dobar lik. Svi su dobri, nema loših tipova u ovom svijetu. Sad ćemo sve riješiti (u kavezu) i dokazat ću mu da su Bad Blue Boysi (navijači Dinama iz Zagreba) bolji od dečkiju s Olimpije, Green Dragonsa. Pobijedili su u Rijeci, ali u Zagrebu neće.", jasan je "Panchi".

Na upit o tome koliko će povici Green Dragonsa eventualno utjecati na njegovu izvedbu u kavezu, Barrio podsjeća da je nastupio u Beogradu gdje su gotovo svi gledatelji bili protiv njega, ali svejedno je pobijedio.

"Protiv mene su bili svi. Mene ne možeš preplašiti. Ja sam najveći mudonja na FNC-ovom rosteru. Ne postoji nešto čime me možeš preplašiti. Nek oni viču, deru se, pale bengalke itd. Ja ću ući unutra i napraviti svoj posao."

Kao što smo ranije naveli, Barrio je i dalje neporažen unutar FNC-ovog kaveza. Nerijetko ga se podcjenjuje zbog njegove građe koja je pomalo atipična građi profesionalnog borca, ali Barrio je zapravo fizički jako dobro pripremljen i nitko mu nije stao na kraj unutar FNC-ovog kaveza.

"Nitko me ne može pobijediti! Branit ću titulu kad mi se bude dalo, eto kad! Protivnike treba biti sram jer imaju tolike mišiće i ne mogu pobijediti ovo debelo krme. Zamisli da te netko debel poput mene pobijedi, to je sramota. Ali eto, takvi su bili Daniel Cormier i Fedor (Emelianenko). Mi smo najjači", poručuje hrvatsko-argentinski borac lake kategorije.

Kompletan "Croatin" intervju za FNC pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
11. listopad 2024 16:51