Regija

Kakav nokaut Marka Bojkovića! Brazilca završio i uspješno se vratio u FNC-ov kavez!

Marko Bojković vs. Mauro Paixao

 TOMISLAV KRISTO Cropix
Ovakvi nokauti se inače ne viđaju često, ali za Marka Bojkovića očigledno ništa nije nemoguće

Konačno smo dočekali povratak u kavez velike FNC-ove uzdanice, Marka Bojkovića. Nakon teške ozljede koljena, ‘‘The Skull Crusher‘‘ je pauzirao dugih godinu dana, a večeras je nastupio na FNC 11 priredbi.

Marko je prije večerašnjeg meča nastupio na FNC 5 priredbi u trećem mjesecu prošle godine kada je svladao Luku Giorgadzea, a večeras se borio sa zamjenskim protivnikom Maurom Paixaom. Originalno se Bojković trebao obračunati s opasnim Shamilom Irisbievim, no on je meč prije nekoliko dana otkazao zbog upale pluća. Brazilac je hrabro prihvatio izazov, a u meč je ušao kao dosta iskusniji borac od Bojkovića.

Prema kladionicama Marko je bio ogroman favorit (1,10), dok je koeficijent na Brazilca bio vrtoglavih 6,00. Što se sve u meču dogodilo, pročitajte u nastavku.

Prva runda

Krenuo je Marko odmah agresivno te je u prvim sekundama pogodio dva krošea. Odmah su ušli u razmjene prilikom čega je i Paixao pogodio, no Bojković je odmah kontrirao. Obojica su bili vrlo agresivni te je i Brazilac pogodio lijevi kroše, no Marko nije bio uzdrman. Nastavio je Bojković pritiskati s distance, ali Paixao je ponovno pogodio lijevi kroše. Paixao je pokušao rušiti Marka, ali nije uspio nego ga je Marko okrenuo i bio gornji na žici. Došao je Bojković i do rušenja i našao se u polugardu, a zatim je počeo nanositi i štetu. Prošlo je jedno koljeno u glavu koje je izgledalo kao ilegalno, no Marko je nastavio udarati uzdrmanog Brazilca. Paixao je pokušao kimuru, no Bojković ju je obranio i nastavio udarati te mu je otvorio i ranu na glavi. Laktovima je uzdrmao Paixaoa, no šteta na njegovom licu je izgledala užasno. Kakva runda za Marka!

Druga runda

Marko je na nogama proveo cijelu pauzu među rundama, a drugu je opet otvorio agresivno. Odličnim laktom je pogodio protivnika, no i on je pokušavao krošeima. Marko ga je uzdrmao krošeom, a zatim i završio letećim koljenom!

Bila je ovo nova Markova pobjeda u FNC-ovom kavezu, a uistinu se impresivno vratio nakon ozljede. Marku čestitamo na nastupu i pobjedi!

Linker
20. travanj 2024 14:56