Regija

Loš dan za hrvatske predstavnike na Europskim igrama: Dea Bolanča također je ispala u osmini finala

Dea Bolanča (crvena) vs. Melissa Mortensen

 Screenshot (european Games)
Boksačica splitskog Pitbulla nije uspjela iznenaditi vrlo kvalitetnu i talentiranu Dankinju

Nakon poraza Petra Krešimira Kneževića u osmini finala Europskih igara u Krakovu, poraz u osmini finala upisala je i 22-godišnja Dea Bolanča (57 kg). Talentirana hrvatska boksačica nije uspjela iznenaditi osjetno iskusniju Dankinju Melissu Juvonen Mortensen.

Bolanča i Mortensen od prve sekunde su pokazale kako su došle pružiti odličan i uzbudljiv meč. Vidjelo se da se radi o dvije mlade boksačice koje se ne ustručavaju upustiti u otvorene razmjene i gledali smo vrlo uzbudljiv početak prve runde. Krošei su letjeli sa svih strana i jedna drugoj nisu ostajale dužne u otvorenim razmjenama. Dankinja Mortensen u drugom dijelu prve runde nešto je više pritiskala i pogađala je pretežno desnim direktom. To ju je dovelo do uzimanja prve runde na svih pet sudačkih kartica (10-9 x5).

21-godišnja Mortensen i 22-godišnja Bolanča drugu rundu također su otvorile žustro. Udarci su nisu prestajali odsjedati na glavama dvaju agresivnih boksačica, a bilo je zanimljivo vidjeti mogu li držati takav tempo sve do samog kraja borbe. Iako je naša boksačica bila ta koja je vršila presing, ipak je Mortensen bila nešto preciznija i konkretnija u svim tim otvorenim razmjenama. Sve se bolje Mortensen izvlačila izvan dosega Bolanče nakon što bi ju pogodila svojim serijama i naša boksačica ostajala je prekratka u razmjenama udaraca. Druga runda također je otišla jednoglasno na stranu talentirane Dankinje (10-9 x3, 10-8 x2), a mora se priznati da je Mortensen zasluženo uzela i drugu rundu. Bolanča je morala agresivno ući u treću rundu i tražiti prekid kako bi izborila prolaz u četvrtfinale.

Naravno, nije lako doći do prekida nakon onako aktivne i žustre dvije runde, ali Dea se nije predavala. Pokušavala je Bolanča pronaći metu kako bi napravila neku konkretniju štetu, ali Mortensen se sve bolje kretala i bilo ju je jako teško ugroziti u ovom meču. Nekoliko puta je Mortensen lijepo pogodila i aperkatima u tijelo Bolanče, a meč je na kraju rutinski privela kraju.

Jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-26 x2, 30-25, 30-24) slavila je Melissa Juvonen Mortensen, ali Dea Bolanče uzdignute glave može napustiti Krakov. Mlada boksačica iz splitskog Pitbulla u fazi je skupljanja međunarodnog iskustva i ovakav turnir dobro će joj doći kao vrijedno iskustvo za nastavak karijere.

Najbolje tek slijedi od ove talentirane hrvatske boksačice, a Dankinja Mortensen iza koje je preko 60 amaterskih mečeva na međunarodnoj razini trenutno je ipak nešto kvalitetnija boksačica od Bolanče.

Našu reprezentaciju u četvrtfinalu Europskih igara predstavljati će Sara Beram (-60 kg), Gabrijel Veočić (-80 kg) i Marko Ćalić (-92 kg). Beram i Veočić trebaju samo još jednu pobjedu za plasman na Olimpijske igre sljedeće godine, dok Ćaliću trebaju dvije pobjede, odnosno ulazak u finale.

Linker
29. travanj 2024 22:42