Regija

Luka Plantić objavio sve informacije o svom sljedećem nastupu: Ubrzo ga čeka iskusni češki boksač

Luka Plantić

 Instagram (luka Plantić)
26-godišnji hrvatski boksač ne planira uzimati dulje pauze i nastavlja s frekventnim nastupima

Vrlo aktivno Luka Plantić gradi svoju profesionalnu karijeru u proteklih godinu dana. Svoj prvi profesionalni nastup upisao je još 2018. godine, ali nakon toga ipak se više posvetio amaterskom boksu te je izborio i nastup na Olimpijskim igrama održanim 2021. godine u Rio de Janeiru.

2022. godina donosi zaokret za Plantića i hrvatski boksač upisao je tri profesionalna nastupa u protekloj kalendarskoj godini. Sva tri puta došao je do pobjede, osvojio je WBC International Silver titulu u supersrednjoj (-76 kg) kategoriji) i već je dogurao do visokog 38. mjesta na Boxrecovoj ljestvici.

Ne planira Plantić uzeti nekakvu pauzu nakon aktivne 2022. godine, nego se jako brzo planira vratiti u ring. Naime, Luka je na svom Instagram profilu podijelio vijest o novom meču koji ga čeka već 4. veljače (2. mjesec) u Njemačkoj. Ludwigshafen bit će grad domaćin, a Plantića čeka Tomas Bezvoda.

Radi se o 35-godišnjem češkom borcu iza kojeg je 14 pobjeda i 20 poraza u dosadašnjoj karijeri. Trenutno je 230. na Boxrecovoj ljestvici boksača u srednjoj kategoriji (Plantić je rangiran u supersrednjoj kategoriji).

Bezvoda je klasični ‘‘journeyman‘‘ i u 2022. godini odrado je čak pet mečeva. Podatak je još nevjerojatniji ako dodamo da je h je sve odradio u razmaku od tri i pol mjeseca. Prvi nastup u protekloj kalendarskoj godini upisao je početkom trećeg mjeseca, a posljednji je odradio 25. lipnja (šesti mjesec). Tri pobjede i dva poraza upisao je u tom periodu, a u posljednjem nastupu izgubio je jednoglasnom odlukom od Viktora Agateljana (10-2-0). Agateljan i Bezvoda borili su se čak tri puta u dosadašnjim karijerama, a Bezvoda je jednom uspio doći do pobjede.

Plantić i njegov tim ovaj put nisu pronašli tako kvalitetnog i zvučnog protivnika kao u posljednja dva nastupa. Luka je u tim nastupima porazio Rynu Liebenberga (22-9-1) i Khorena Gevora (35-10-0), a te su ga pobjede progurale do visokog 38. mjesta na ljestvici. Bezvoda bi trebao poslužiti kao usputna stanica za održavanje natjecateljske forme, ali niti jednog boksača ne može se unaprijed otpisati i Plantić će morati ozbiljno pristupiti tom meču, kao i svakom ostalom.

Linker
10. travanj 2024 22:00