Regija

Luka Plantić ostao bez protivnika za sutrašnji meč u Miamiju, organizatori traže zamjenu

Luka Plantić

 LUIS ROBAYO Afp
25-godišnji hrvatski boksač, u noći s petka na subotu trebao bi odraditi svoj drugi profesionalni meč

Nažalost, loše vijesti dolaze iz Miamija. Hrvatski olimpijac Luka Plantić, ostao je bez protivnika samo jedan dan uoči svog nastupa. Naime, Argentinac Abel Nicolas Adriel (25-22-3) otkazao je svoj nastup zbog bolesti.

Hrvatski boksač i Adriel trebali su se obračunati sutra na boksačkoj priredbi koju organizira poznati boksački trener Pedro Diaz. Bio bi to Plantićev drugi profesionalni nastup, no sada je pod znakom upitnika, jer vremena za pronaći zamjenu jako je malo.

Ipak, prema navodima Hrvatskog boksačkog saveza, Diaz i organizatori naporno rade na pronalasku novog protivnika , a naš olimpijac iz Tokija vjeruje da će organizatori pronaći rješenje. Bila bi prava šteta da Plantić u posljednji tren ostane bez nastupa na takvoj pozornici. Inače, Luka bi meč trebao odraditi u kategoriji do 76 kilograma, dok je na Igrama u Tokiju nastupao u kategoriji do 81 kilogram.

Izuzev Plantića, na priredbi Mundo Boxinga nastupit će hrvatski boksač Branimir Malenica (2-0-0) i srpski boksač Filip Stanković (5-1-0). Malenica će boksati protiv Amerikanca Patricka Pierrea (3-20-0), dok Stankovića čeka Portorikanac William Lorenzo (3-33-0). Priredba Mundo Boxinga prenosit će se putem FITE TV kanala i web servisa.

Kako su prošle Plantićeve pripreme, razlog prelaska u nižu kategoriju te što možemo očekivati u nastavku njegove profesionalne karijere, možete pročitati OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 21:11