Regija

(VIDEO) Marko Milun doživio poraz u polufinalu Istvan Bocskai memorijala

Ahmed Hagag i Marko Milun

 screenshot (YouTube, IBA)
Marko Milun nije uspio izboriti finale turnira koji je prije dvije godine osvojio

Jedan od najjačih europskih turnira u amaterskom boksu, Istvan Bocskai memorijal u Debrecenu, sve je bliži svom kraju. Hrvatska će tamo imati jednog predstavnica, odnosno predstavnicu u finalu, budući da je to jučer osigurala Nikolina Ćaćić, a danas joj se nije uspio pridružiti Marko Milun.

Hrvatski superteškaš, koji je dvostruki pobjednik ovog turnira (2019. i 2020. godine), ovog je puta zaustavljen u polufinale. Za zlatno odličje umjesto njega će se boriti 21-godišnji Ahmed Hagag iz Austrije, protiv kojeg je Marko odradio jedan dobar i dinamičan meč, ali po mišljenju sudaca nije napravio dovoljno konkretnih stvari da bi bio proglašen pobjednikom.

Milun i Hagag odmah su otvorili agresivno, a uvod pripada hrvatskom boksaču, koji je iz kontragarda pravio probleme direktom. Ipak, kako je vrijemo prolazilo tako je Austrijanac postajao sve agresivniji. Milun se kretao više unazad te je i dalje vjerovao u direkt, dok je Hagag tražio prostor različitim udarcima. Viđeno je tu puno hvatanja, što je zaustavljalo otvoreniju akciju. Milun je do kraja runde pogodio više udaraca, jednim napravivši posjekotinu na licu svog protivnika, koja je ipak uspješno sanirana.

U početku druge runde nekoliko udaraca pogodio je Austrijanac, ali to nije usporilo Miluna, nego baš suprotno. Hrvatski je teškaš odjednom postao agresivniji, no slijedom toga je primio još nekoliko nepotrebnih udaraca. Hagag u je u ovoj rundi bolje osjećao distancu, iako je Milun dobio ono čemu je težio, a to je više otvorene akcije bez prekida. Na kraju ove runde mogao je Hagag biti puno zadovoljniji nego na kraju prve.

Obojica su u treću ušli željni akcije, no mlađi Austrijanac izgledao je odmorniji. Nije tu više bilo pravih kombinacija i sve je više držanja, posebno nakon što je i Hagaga pogodio umor. Meč je završen izmjenama nakon kojih nije bilo lako zaključiti kome dodijeliti posljednju rundu.

Sucima ipak nije bilo dvojbe te su 21-godišnjeg Hagaga jednoglasnom odlukom proglasili pobjednikom.

Meč možete pogledati klikom na video ispod teksta.

Linker
13. travanj 2024 22:58