Regija

Teška večer za Ivicu Truščeka: Jovan Marjanović deklasirao ga je nastupom u stilu ‘Wonderboyja‘

Jovan Marjanović

 Screenshot (voyo, Rtl)
Legendarni hrvatski MMA borac nije se dobro proveo u kavez s osjetno mlađim i fizički puno većim protivnikom

Druga borba ‘‘main carda‘‘ na FNC 13 eventu ponudila je okršaj prekaljenog veterana Ivice Truščeka i perspektivnog domaćeg borca Jovana Marjanovića.

Srpski borac ušao je kao osjetni favorit u ovaj meč, a osim razlike u godinama i svježini, Marjanović je imao i veliku prednost u fizičkoj veličini.

Dobro je Jovan otvorio meč, kontrolirao je distancu i ‘‘kickovima‘‘ je pogađao Truščeka. Lijevi ‘‘low kick‘‘ i desni ‘‘low kick‘‘ odsjedali su na desnoj nozi hrvatskog borca, dok lijevi ‘‘high kick‘‘ nije pronalazio metu početkom prve runde. Mijenjao je Marjanović gard, miksao je svoje tehnike, a čekali smo da Ivica doda gas i pokuša ozbiljnije ugroziti Marjanovića. Sredinom runde Marjanović je napokon uspio pogoditi i tim lijevim ‘‘high kickom‘‘ koji je učestalo bacao, a posebno impresivna bila je brzina kojom je bacao udarce. Početkom druge polovice runde Trušček je napokon bacio nekoliko udaraca, pritisnuo je Marjanovića uz ogradu i pokušao je doći do rušenja. Jovan je dobro obranio taj pokušaj, odvojio se od Truščeka, kaznio ga je s nekoliko udaraca i nastavio je tamo gdje je stao prije tog pritiska uz ogradu kaveza. Trušček je izgledao pomalo frustrirano jer nije uspijevao pronaći rješenje za ovoliko bržeg i većeg protivnika. Marjanović je konstantno pogađao ‘‘low kickovima‘‘, a stilom borbe pomalo je podsjećao na Stephena ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona. Trušček se vidno mučio s bolovima koje je osjećao u desnoj nozi, a Marjanović nije prestajao pogađati ‘‘low kickovima‘‘ u prednju nogu hrvatskog borca. 20 sekundi prije kraja runde došlo je do razmjene ‘‘kickovima‘‘, a Marjanović je osjetno konkretnije pogodio lijevim ‘‘high kickom‘‘.

Otvorio je Marjanović i drugu rundu serijom lijevih ‘‘high kickova‘‘. Srčani Trušček pokušavao je izdržati, ali nakon novog ‘‘low kicka‘‘ Jovana Marjanovića, Trušček je završio na tlu uz bolnu grimasu na licu. Marjanović je nastavio udarati ‘‘kickovima‘‘ iz gornje pozicije, ali brzo se ubacio sudac i prekinuo je meč početkom druge runde. Pokušavajući prekinuti meč, sudac je također primio jedan ‘‘low kick‘‘, ali bez težih posljedica.

Jovan Marjanović odradio je nastup bez greške i upisao je najimpresivniju pobjedu u dosadašnjoj karijeri. Perspektivnom srpskom velterašu ovo je osma pobjeda u desetom profesionalnom nastupu. Ivica Trušček upisao je 39. poraz u svom 81. profesionalnom nastupu, ali njegov status legende regionalne MMA scene ne može biti ugrožen, bez obzira na broj poraza.

Linker
29. travanj 2024 19:58