Regija

Sara Luzar Smajić u napetom meču protiv domaće predstavnice, došla je do druge KSW pobjede

Sara Luzar Smajić

 Screenshot (ksw)
Ponajbolja hrvatska MMA borkinja pokazala je visok stupanj zrelosti u nastupu protiv Natalije Baczynske

Hrvatska borkinja Sara Luzar Smajić, uspjela je doći do druge pobjede unutar KSW-ova kaveza. Nakon pobjede u devetom mjesecu prošle godine, u debiju protiv Aitane Alvarez, hrvatska borkinja došla je do novog slavlja. Domaća predstavnica Natalia Baczynska u tijesnoj borbi, dobrano je namučila našu 26-godišnju borkinju. Ipak, ponajbolja hrvatska MMA borkinja, uspjela je doći do pobjede na KSW 69 priredbi u Varšavi.

Podijeljenom sudačkom odlukom, ''Guerreira'' je došla do pobjede u svom drugom KSW nastupu, a ovo joj je ukupno četvrta pobjeda u petom profesionalnom MMA nastupu. Natalia Baczynska (6-2-0) danas je debitirala pod okriljem KSW-a, a njen niz od šest uzastopnih profesionalnih pobjeda, prekinut je porazom od Luzar Smajić.

Baczynska je odmah na početku borbe.zauzela sredinu kaveza, ali Luzar Smajić djelovala je opušteno te je prepustila inicijativu Poljakinji. Kako je runda odmicala, Sara je bivala sve opuštenijom, lijepo se kretala i pogađala boksačkim kombinacijama. Baczynska je bila pomalo pasivna i rijetko je pogađala hrvatsku borkinju. Poljakinja je najviše uspjeha imala s lijevim low kickom, ali Luzar Smajić je u boksačkom segmentu djelovala ipak osjetno bolje, brže i preciznije. Natalia Baczynska nekoliko puta dobro je pogodila desnim krošeom iz kontragarda, u drugoj polovici runde. Bila je to tijesna prva runda. Luzar Smajić bila je aktivnija, frekventnije je bacala udarce, ali dojam je da Baczynska pogađa jačim udarcima. Teško je reći tko je bio bolji u poprilično izjednačenoj rundi.

Ponovno je Baczynska zauzela sredinu kaveza i prva polovica druge runde odvijala se jako slično kao i prva runda. Poljakinja je dobro pogađala low kickom i desnom rukom, a Smajić se više kretala te je prilike tražila kroz boksačke kombinacije koje su se sastojale od dva do tri udarca. Baczynska bi uglavnom bacala pojedinačne udarce, ali je često i pogađala takvim udarcima. Nakon prve runde, mora se priznati kako su i suci imali izrazito težak zadatak u bodovanju ovog meča. Bila je to vrlo izjednačena borba nakon prvih 10 minuta.

Kroz prvih 10 minuta, niti jedna borkinja nije niti pokušala odvesti borbu u stojku. Obje su naumile odraditi ovo u stojci, a u tom tonu meč se nastavio i u trećoj rundi. Sara je dobro kombinirala prednji i stražnji direkt, a Baczynska iz nekog razloga više nije bacala lijevi low kick tako često. Poljakinja je dobro radila desnom rukom kojom bi pogađala prednji direkt i kroše. Treča runda kao i prve dvije, ponovno je ponudila tijesnu borbu u kojoj su obje borkinje imale svojih trenutaka. Treba reći kako su Luzar Smajić i Baczynska prezentirale jako dobru kondicijsku pripremljenost i kroz svih 15 minuta držale su visok tempo.

Mora se priznati kako suci nisu imali nimalo lak zadatak i pobjeda je mogla otići na obje strane. Ipak, Luzar Smajić došla je do nove pobjede u muha kategoriji i nameće se kao ponajbolja KSW-ova borkinja u toj težinskoj kategoriji.

Linker
19. travanj 2024 11:29