Regija

Marko Bojković saznao protivnika za Pulu: Radi se o sjajnom borcu s podebljim stažom u Rusiji

Marko Bojković

 Uroš Arsić
Jednu od najvećih borilačkih zvijezda čeka najteži ispit u njegovoj dosadašnjoj karijeri

Marko "The Skullcrusher" Bojković (7-0) sada ima službeno potvrđenu borbu na FNC-u 19 koji će se održati u velebnoj Areni Pula 7. rujna, odnosno za nešto manje od tri tjedna. Njegov protivnik će biti ukrajinsko-armenski borac Samvel Vardanyan (10-1) koji je veći dio svoje karijere proveo boreći se u ruskoj organizaciji ACA.

Zadnji nastup je odradio u drugom mjesecu ove godine kada je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio domaćeg francuskog borca Noaha Gugnona (4-2, tada 4-1) pod okriljem FPC organizacije u francuskom Tarbesu. Radi se o borcu koji je potkovan u svim segmentima slobodne borbe što dokazuje i činjenica da ima jednak omjer nokauta i "submissiona". Jedini poraz je upisao jednoglasnom odlukom sudaca protiv čečenskog borca Dauda Shaikhaeva još krajem 2021. godine u borbi koja mu je bila treća po redu u ACA-i u kojoj ima četiri nastupa i tri pobjede.

Mladi srpski borac je s druge strane zadnji nastup imao protiv Brazilca Arlena RIbeira na FNC-u 18 u Banja Luci sredinom prošlog mjeseca, a borba je završena atraktivnim armbarom u korist mladog Bojkovića.

Što reći o Marku Bojkoviću koji unatoć brojnim kritikama na svoje javno djelovanja nastavlja graditi impozantnu karijeru u mladim borilačkim godinama, a eventualna pobjeda protiv Vardanyana će dalje utabati put koji vodu do sna svakog borca koji uđe u oktogon - UFC-a.

Linker
20. kolovoz 2024 20:01