Regija

Marko Čalić završio je svoj nastup na SP-u: Kineski teškaš porazio ga je u vrlo uzbudljivom meču

Marko Čalić i Xuezhen

 Screenshot (arena Fight)
Iskusni boksač iz Pule nije uspio izboriti plasman u osminu finala

Nakon što je Gabrijel Veočić ranije danas izborio osminu finala Svjetskog boksačkog prvenstva, svoj nastup na istom tom SP-u završio je hrvatski teškaš Marko Čalić.

35-godišnjak iz Pule borio se u šesnaestini finala protiv vrlo dobrog kineskog teškaša Hana Xuezhena, a meč je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Čalić i Xuezhen pružili su uistinu odličan meč prepun akcije, ali u konačnici je zasluženo slavio boksač iz Kine.

Već od samog početka meča bilo je jasno da ćemo gledati jako uzbudljiv meč. Iako viši i dulji od protivnika, Čalić nije boksao s distance, nego je prihvaćao otvorenu borbu s jako kratke distance, držao se u zatvorenim u ‘‘double decku‘‘ i u više navrata lijepo je kontrirao Kinezu.

Xuezhen je ipak bio nešto aktivniji, frekventnije je pogađao svojim udarcima i konstantno je pritiskao. To je i bio način do kojeg je mogao doći do pobjede protiv duljeg i višeg boksača, a taktiku je lijepo sproveo u djelo.

Prva runda otišla je na stranu vrlo agresivnog kineskog teškaša (3-2), dok je Čalić drugu rundu uzeo na tri od pet sudačkih kartica (3-2). Boksači su u treću rundu ušli izjednačeni, ali Xuezhen je kondicijski bio nešto pripremljeniji, nastavio je sjajno pritiskati i kroz posljednje tri minute, a na koncu je slavio podijeljenom sudačom odlukom. Sudac iz Turkmenistana bodovao je meč u korist Čalića, dok su preostala četiri suca pobjedu dodijelili Xuezhenu.

35-godišnji Čalić ostavio je dobar utisak i dao je sve od sebe protiv vrlo nezgodnog protivnika. Hrvatska reprezentacija nastavlja turnir s jednim predstavnikom, a to je poluteškaš (-80 kg) Gabrijel Veočić koji će u osmini finala boksati protiv Kirgistanca Omurbeka Bekzhigita.

Linker
12. travanj 2024 11:03