Regija

Marko Milun na sparinzima je kod Anthonyja Joshue: ‘Sjajan je tip, već su tražili da ostanem duže‘

Anthony Joshua i Marko Milun
 Marko Milun (privatna arhiva)
Iako se ne nalazi u Tokiju na Olimpijskim igrama, Marko Milun sjajno je iskoristio ovo razdoblje

Poraz na pariškim olimpijskim kvalifikacijama teško je pao Marku Milunu, posebno zbog toga što je plasmanu u Tokio posvetio jedno cijelo razdoblje karijere. No, taj posrtaj motivirao ga je da nastavi još više raditi i brusiti svoj talent. On je tek na početku svog boksačkog puta i sve što je do sada odradio možemo smatrati školom i skupljanjem iskustva.

Iskustvo se isto tako skuplja putem treninga s uspješnim i kvalitetnim boksačima. A što tek reći kad se dobije prilika trenirati s onim trenutno službeno najboljim? Naime, Marko Milun ovog se tjedna nalazi u Engleskoj, prije svega u Sheffieldu, gdje je doveden kao sparing partner Anthonyju Joshui koji se priprema za rujanski meč protiv Oleksandra Usyka.

Nakon što se Marko time pohvalio na Instagramu, kontaktirali smo ga da bismo saznali kako je došlo do ove suradnje i kakvi su planovi Joshuinog tima s našim teškašem.

"Petar Milas me je preporučio jednom Joshuinom menadžeru. Čuo sam se s njim preko Instagrama, nakon čega smo ostali u kontaktu. Trebao sam ići u Englesku na meč s Alenom Babićem, ali oni su me zvali i kupili mi kartu da dođem dan ranije pa odradim dva sparinga ovaj tjedan. Danas odlazim Babiću na meč pa se ponovno vraćam u Sheffield nakon meča. Ponovno na sparing. Dogovorio sam dva tjedna, ali već su me pitali da ostanem duže", rekao nam je Milun, koji unatoč svemu nije imao namjeru propustiti subotnji meč svog timskog kolege.

image
Marko Milun i Anthony Joshua
Marko Milun (privatna arhiva)

A kakav je Anthony Joshua u ringu, ali i izvan njega?

"Joshua mi je ostavio sjajan dojam. Jako normalan dečko, kao mi iz kluba. Ne glumi niti se ponaša kao da je važniji jer je svjetski prvak. Zadovoljan sam sa svime. Imamo super uvjete, dobili smo sve što nam treba."

Već smo spomenuli kako Marko nije ostvario svoj cilj nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju, no naravno da turnir prati. Uostalom, krajem godine je Svjetsko prvenstvo u Beogradu, gdje bi ga trebali čekati neki boksači koji su na Igrama nastupili. Barem oni koji ne namjeravaju nakon istih napustiti amaterski boks. Posebno se osvrnuo na nastupe onih s kojima se u posljednje vrijeme borio.

"Pratio sam, posebno moje bivše protivnike. Francuz Aliev je teško pobijedio u prvom kolu, a onda je diskvalificiran protiv Clarkea. Njega sam pobijedio, od Clarkea sam izgubio. Izgubio sam prve dvije runde, treću sam pobijedio. Da mi nije probio bubnjić u prvoj rundi vjerujem da bih ga pobijedio i bio tamo. Ali, svaka čast dečkima. U finalu su Jalolov i Torrez, protiv kojeg sam na Svjetskom prvenstvu vodio i izgubio prekidom. Vjerujem da bih i njega pobijedio da nije bilo prekida. Vjerojatno će zlato uzeti Jalolov, djeluje baš dominantan", mišljenje je našeg boksača.

Alieva je Marko savladao prošle godine u finalu Bocskai Istvan memorijala u Mađarskoj, dok mu je Clarke početkom lipnja u Parizu ostao prepreka koju nije uspio preskočiti za nastup kojem se nadao. No, kao što je navedeno, bit će prilike za velike rezultate u budućnosti, a sudjelovanje u trening kampovima najboljih boksača svijeta ga svakako za tako što mogu dobro pripremiti.

image
Anthony Joshua i Marko Milun
Marko Milun (privatna arhiva)

Linker
22. travanj 2024 15:20