Regija

‘Savage‘ Babić u ludom meču prekidom nakon pet rundi savladao najčvršćeg protivnika dosad

Alen Babić
 screenshot (YouTube)
Alen Babić upisao je svoju osmu pobjedu nokautom u karijeri

Novu veliku pobjedu upisao je Alen Babić u svom osmom profesionalnom meču. Mark Bennett pokazao se najtežim njegovim protivnikom do sada, no vrlo smireno i pametno je hrvatski boksač odradio svoj posao sve dok tim njegovog protivnika nije odlučio kako je njihov boksač primio previše udaraca te da jednostavno nema smisla nastavljati dalje. Tako je Babić postao pobjednikom ovog meča službeno odustajanjem nakon pet rundi, no zapravo je činjenica kako je protiv sebe imao boksača koji niti u jednom trenutnu nije pokazao namjeru odustati.

Očekivano, Babiću je trebalo tek par sekundi da pogodi prvi udarac, ali ovog puta je naišao na protivnika spremnog odgovarati, tako da je i Bennett nedugo nakon toga pogodio svoje prve ozbiljne krošeje. Već u prvoj minuti meča tako je viđeno više akcije nego u nekoliko rundi prosječnog boksačkog ogleda. Babić je bio oduševljen protivnikom spremnim za borbu pa je i zaplesao prije nego je nastavio napadati u stilu svoj nadimka. Sredinom runde počinje Savage pogađati i u tijelo, čime je usporio svog protivnika prije nego se prebacio na glavu. U posljednjoj minuti runde Bennett je već bio ozbiljno uzdrman i pomoglo mu je to što mu je ispala guma za zube. Bennett je dobio gotovo dvije minute dok mu je guma oprana i vraćena, dok je Babić nestrpljivo dizao ruke. Odmah po nastavku meča kreće još žešća akcija unutar koje obojica pogađaju, no niti jedan nije imao namjeru pasti. Došao je kraj prve runde, nakon koje se Babić činio spreman odmah nastaviti, dok je njegov protivnik djelovao potpuno potrošen.

Nije nas začudio Babićev boks u drugoj rundi. I dalje je to bilo agresivno, no kao da je krenuo birati udarce, što je protiv umornog protivnika svakako dobra strategija. Spustio je hrvatski teškaš ruke, tražeći tako i svog protivnika da napadne, no Bennett je odavao dojam kao da više nema snage raditi što u prvoj rundi te kako zapravo čeka priliku nešto napraviti kraćom serijom. Takvu je pokušao sredinom runde, pogodivši Babića, ali niti malo ga ne uzdrmavši niti ugrozivši. Novi udarci u tijelo od strane Babića pri ulasku u posljednju minutu runde, na što Bennett još jednom odgovara. Par dobrih pogodaka Babića prije kraja runde, no čvrsti Bennett jednostavno još nije bio spreman pasti.

Ništa novo niti na početku treće runde, no sad je Bennett onaj koji pogađa prvi značajniji udarac. Kondicijski je Babić djelovao izrazito spremniji pa to nisu bili udarci koji ga mogu ugroziti, a njegovi su odavali dojam kao da ih Englez sve teže podnosi. Bennett je sve otvoreniji i teže mu je držati ruke u zraku, no i dalje se bori bez ikakve namjere odustati sve dok može stajati na nogama. Ulaskom u posljednju minutu runde Bennett je na konopcima i počinje Savage kombinirati udarce, ali ne dugo prije nego ih sudac razdvaja. Ponovno završnica runde donosi agresivni pristup hrvatskog boksača i prave bombe u tijelo njegovog protivnika, no Bennett je večeras čvrst kao stijena.

U četvrtoj rundi Babić je ponovno malo oprezniji. Bira udarce i trenutke napada, čekajući ono čime će napokon završiti inferiornog, ali nevjerojatno borbenog i čvrstog protivnika. Ponovno je ovo bila čista Babićeva runda, no i dalje bez završnice te je nakon četvrte, po prvi put u profesionalnoj karijeri ušao i u petu rundu. Tijekom pauze između rundi mogli smo čuti kako Leonard Pijetraj nije zadovoljan kretanjem svog boksača.

U petoj rundi ponovno nekoliko direktnih pogodaka Babića u Bennettovu glavu, ali i dalje to nisu bili udarci koji ruše. Sredinom runde Englez odgovara svojim novim napadom i tu se dodatno potrošio, čime je dao novu priliku Babiću da ga napadne svojim serijama. Nevjerojatna brada Bennetta sad prima i dva aperkata, nakon kojih je Englez još jednom na konopcima, no i dalje na nogama. Još nekoliko direktnih pogodaka, ali i kraj još jedne runde.

Ipak, Bennettov kut nakon pete runde odlučuje kako je njihov borac primio previše štete i meč je završio. Nova uvjerljiva pobjeda Alena Babića, ali svakako treba pohvaliti njegovog nevjerojatnog protivnika, koji je primio veliki broj udaraca koji bi mnoge bolje rangirane boksače srušili.

Osma je to pobjeda Babića u karijeri i osmi nokaut, a posebno vrijedna jer je savladao čak 28 kilograma težeg protivnika od sebe.

Linker
17. travanj 2024 13:33