Regija

Meč za svjetsku titulu morat će pričekati: WBC odredio sljedećeg protivnika za Alena Babića

Alen Babić

 Screenshot (youtube, Dazn Boxing)
‘‘Savage‘‘ se nadao obračunu s Oscarom Rivasom za svjetsku titulu, ali morat će upisati još jednu pobjedu

Najavljivao je Eddie Hearn još u desetom mjesecu da će WBC narediti Oscaru Rivasu obranu titule u ‘‘bridger‘‘ kategoriji, a kao obvezni izazivač nametao se Alen Babić, vlasnik WBC Silver pojasa u toj kategoriji. Babić je te vijesti ubrzo i sam podijelio i svi smo čekali samo službeni datum i potvrdu njegovog meča za svjetsku titulu.

Kako je vrijeme odmicalo, postajalo je sve jasnije da će se situacija zakomplicirati. Oscar Rivas inzistira na meču protiv Lukasza Rozanskog, a čini se kako je to i dobio. Prije nešto više od tjedan dana, Rivas i njegov tim otkrili su informaciju da će Oscar titulu braniti 25. veljače (2. mjesec), upravo protiv Rozanskog. Ni tu nije bilo službene potvrde, ali Alen Babić sinoć je na svom Instagram profilu potvrdio da će se Rivas boriti protiv Rozanskog, a ‘‘Savage‘‘ je otkrio i tko bi mogao biti njegov sljedeći protivnik.

‘‘‘Bridger‘ prvak Oscar Rivas branit će titulu protiv Lukasza Rozanskog. Finalni eliminacijski meč između silver prvaka Alena Babića i Ryada Merhya naređen je za sljedećeg Rivasovog izazivača.‘‘, piše na jednom od Babićevih ‘‘storyja‘‘, a Babić je poručio.

image

Instagram story Alena Babića

Instagram (alen Babić)

‘‘Velike vijesti za sve vas. WBC je upravo odradio svoju konvenciju u Meksiku. Naređeno mi je da se borim s ovim tipom (Ryan Merhy). Pobjednik će dobiti priliku boriti se za titulu u ‘bridger‘ kategoriji. Ludnica, prava ludnica.‘‘, poručio je Babić, a u sljedećem ‘‘storyju‘‘ dodao je:

‘‘Želiš ovo (silver pojas drži na fotografiji)? Dođi i uzmi ga. Nadam se da će ovaj dečko pristati. Ja sam već pristao boriti se protiv njega. Idemo!‘‘

image

Instagram story Alena Babića

Instagram (alen Babić)

Što se Ryada Merhyja tiče, radi se o 29-godišnjem boksaču rodom iz Obale Bjelokosti, ali nastupa pod belgijskom zastavom. U desetom mjesecu 2019. godine osvojio je WBA (Regular) titulu (nešto poput Silver titule) u ‘‘kruzeru‘‘ a u sedmom mjesecu 2021. godine obranio je titulu. Iza sebe ima 30 pobjeda i jedan poraz, a 25 puta slavio je nokautom.

Ipak, većinu svojih pobjeda upisao je protiv nižerangiranih boksača, a jedini poraz nanio mu je Arsen Goulamirian (26-0), u trećem mjesecu 2018. godine. Merhy je trenutno u nizu od šest uzastopnih pobjeda. Čak trojicu Hrvata porazio je Merhy u ddosadašnjoj karijeri. U profi debiju nokautirao je Hrvoja Božinovića u drugoj rundi, u trećem nastupu prekidom je porazio Marka Martinjaka, a svoj peti profesionalni nastup odradio je protiv Tonija Višića kojeg je nokautirao u trećoj rundi.

Vrijeme je da ‘‘Savage‘‘ popravi rezultat hrvatskih boksača kad su u pitanju mečevi protiv Ryada Merhyja, a nadamo se da će ovaj 29-godišnji Belgijac prihvatiti meč i da ćemo borbu gledati što je prije moguće.

Ono što bi moglo potencijalno zabrinuti, jeste činjenica da je Merhy putem svog Instagram profila još ranije obznanio kako se ne planira boriti do sljedeće godine, a ‘‘Savage‘‘ se nada nastupiti još jednom u ovoj kalendarskoj godini. Naravno, Babić može odraditi neki ‘‘lakši‘‘ meč kako bi ostao aktivan, ali Merhy u svojoj pretposljednjoj objavi kao da najavljuje i prelazak u tešku kategoriju.

WBC-ov Silver pojas i pozicija prvog izazivača mogla bi ga ipak privući u ‘‘bridger‘‘ kategoriju, jer u teškoj bi ga jako dug put čekao do napada na titulu.

Linker
09. travanj 2024 01:22