K1 i Boks

Oscar Rivas ponovno neće braniti svoj pojas u ‘bridgeru‘: Kolumbijac je ugovorio meč u teškoj kategoriji

Efe Ajagba i Oscar Rivas

 Top Rank Boxing
Prvak težinske kategorije u kojoj nastupa Alen Babić nije upisao obranu titule iako ju drži dulje od godinu dana

Još u petom mjesecu ove godine, hrvatski boksač Alen Babić došao je do WBC-ove Silver titule u ‘‘bridger‘‘ kategoriji. ‘‘Savageu‘‘ je taj pojas trebao garantirati napad na titulu u toj kategoriji, ali prije svega je morao pričekati da Oscar Rivas odradi meč protiv Lukasza Rozanskog.

Rivas kao prvak kategorije trebao je braniti titulu u osmom mjesecu, ali priredba je u potpunosti otkazana. Nakon toga počelo se pričati da će Rozanski ostati bez ‘‘title shota‘‘, a Eddie Hearn najavljivao je meč Babića i Rivasa negdje krajem 11. mjeseca. Vrlo brzo, ta vijest pokazala se netočnom, a Rivas je početkom 11. mjeseca u razgovoru za kanadski Le Journal de Montreal otkrio da je ugovorio meč s Rozanskim.

Kolumbijac i Poljak trebali bi se boriti 25. veljače (2. mjesec) u Poljskoj, ali sada je i taj meč došao pod znak upitnika. Rivas je ‘‘iz vedra neba‘‘ ugovorio borbu protiv Efea Ajagbe (16-1-0), a borba će se održati u teškoj kategoriji. Rivas i Ajagba borit će se 14. siječnja (1. mjesec) sljedeće godine, a Rivas je pojasnio zašto je ugovorio meč u teškoj kategoriji, iako titulu u ‘‘bridgeru‘‘ nije branio otkako ju je osvojio u 10. mjesecu 2021. godine.

‘‘Jako se sretan jer se vraćam u ring u Veroni (New York) gdje sam imao puno uspjeha ne tako davno (2019. godine porazio Bryanta Jenningsa). Ponosan sam na WBC-ovu titulu u ‘bridgeru‘ i uskoro ću ju braniti, ali Top Rank mi je dao predobru priliku u teškoj kategoriji da bih ju propustio. Također imam i puno poštovanja prema Ajagbi, a iako se slažem s njim da će ovo biti spektakl za fanove, moje vještine i iskustvo napravit će razliku.‘‘, rekao je Rivas.

Nevjerojatno je da prvak jedne težinske kategorije ugovara meč u višoj kategoriji, a svoju titulu nije branio više od godinu dana. U međuvremenu, nositelj Silver pojasa koji bi trebao biti obvezni izazivač i dalje će morati čekati, a bude li Rozanski dobio priliku prije Babića, ‘‘Savage‘‘ bi se mogao dobrano načekati do eventualnog napada na titulu.

Onima koji su tek počeli pratiti boks, sve što možemo reći jest ‘‘dobro došli‘‘, a svi ostali su već navikli na ovakve stvari pri vrhu svjetskog boksa.

Linker
20. travanj 2024 11:52